3’üncü köprünün bağlantı yolları iptal olmayacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada üçüncü köprünün bağlantı yollarına ilişkin iptal kararı için "Projenin genelini ilgilendiren veya takvimini etkileyebilecek bir durum kesinlikle söz konusu değildir" denildi.

3’üncü köprünün bağlantı yolları iptal olmayacak!

AA’nın haberine göre; KGM'den yapılan açıklamada, son günlerde yazılı ve görsel basında, Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaz Köprüsü Projesi'nin imar projeleri hakkında farklı içeriklerde haberlere yer verildiği belirtildi.

Açıklamada İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nın kararı hatırlatılarak, "Mahkemenin kararı plan yapma ve onaylama yetkisi yönünden verilmiş olup, mahkeme kararında belirtilen gerekli düzenleyici ve tamamlayıcı tüm işlemler derhal başlatılmış ve yasal süresi içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Kararın kapsamı, 3. Boğaz Köprüsü'nün Beykoz ve Sarıyer ilçelerindeki ayaklarının arkalarında yer alan “Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi”ndeki son derecede kısıtlı bir alan ile sınırlıdır ve projenin genelini ilgilendiren veya takvimini etkileyebilecek bir durum kesinlikle söz konusu değildir" ifadelerine yer verildi.

Anılan haberi hurriyet.com.tr gündeme getirmişti.       

Kaynak: Diyarbakır Söz