Görüş Bildir

40 kişi serbest

Yasaklı Mitingde Gözaltına Alınan 40 Kişi Serbest Bırakıldı

40 kişi serbest

Diyarbakır'da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin, valilik izin vermemesine rağmen düzenlemek istediği miting nedeniyle çıkan olaylarda, polise taş ve Molotof attığı gerekçesiyle gözaltına alınan 87 kişiden 12'si polis sorgusu, 40'ı da savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

                                             

OLAYLI MİTİNG

BDP, 'Öcalan'a Özgürlük Mitingi' düzenlemek istemiş, valilik, sorunların çözümü için oluşan ortamın provoke edileceğini belirterek izin vermemişti. Mitinge izin verilmemesine rağmen BDP'nin ısrarı nedeniyle 14 Temmuz günü Diyarbakır'da olaylar çıkmıştı.

Aralarında, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP'li milletvekillerinin de bulunduğu grup, mitingin yapılmak istendiği İstasyon Meydanı'na girmek istemiş, polisin izin vermemesi üzerine olaylar çıkmıştı. Meydana girmek isteyen gruplar Yenişehir, Bağlar ve Sur ilçesinde polise taş ve Molotoflarla saldırmıştı. Polisin, tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıttığı eylemcilerden 87 kişiyi gözaltına alındı.

40 KİŞİ SERBEST

Gözaltına alınanların 12'si Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgu ardından serbest bırakıldı, 75 kişi ise adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 35'i, savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilirken, 40'ı serbest bırakıldı.

BDP HALKI KUTLADI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 14 Temmuz 2012 tarihinde Diyarbakır'da yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin demokratik bir hak olduğu ve anayasayla güvence altına alındığının hatırlatıldığı açıklamada, önceden izin alınmaksızın herkesin toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğu, bu hakkın özgürce kullanılmasını sağlamanın ise demokratik hukuk devletinin temel gereklerinden biri olduğunu savunuldu.

DEMOKRATİK EYLEM

Demokratik eylem ve etkinlikleri engelleme ve yasaklamanın demokratik değil otoriter faşizan, despot bir yönetimin uygulaması olduğunun ifade edildiği açıklamada, 14 Temmuz'da Diyarbakır'da yaşananların AK Parti gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdiği, hükümetin gerçek kimliği ve yüzünün bütün dünyaya teşhir edildiği öne sürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi