40 tutuklu general ve amiral emekliye sevkedildi

40 tutuklu general ve amiral emekliye sevkedildi Terfi sırasındaki 40 tutuklu general ve amiral emekliye sevkedildi.

40 tutuklu general ve amiral emekliye sevkedildi

YAŞ'ta artık iki 'sade üye' var

Haklarında kesin hüküm olmayan ancak değişik darbe suçlarından tutuklu olan ve durumları YAŞ'da görüşülen 40 general ve amiral bu yıl emekliye sevkedildi. Böylece TSK’da alt kadrolardaki sıkışıklık yaşanması önlenmiş oldu.YAŞ kararlarıyla, şuranın 1 olan “sade üyesi”, 2’ye yükseldi.

Emekliye sevkedilen general ve amiraller şunlar:

Korgeneraller: İsmail Hakkı Pekin, Nejat Bek, Korkut Özarslan, Mehmet Eröz, Tevfik Özkılıç, Yurdaer Olcan (Karacı); Korcan Pulatsü, Ziya Güler (Havacı).

Tümgeneraller: Ahmet Yavuz, Gürbüz Kaya, Salim Erkal Bektaş, Abdullah Dalay, İhsan Balabanlı, Berkay Turgut, Bekir Memiş, Fehmi Canan (Karacı), Beyazıt Karataş, Güngör Kurubaş (Havacı); Halil Helvacıoğlu (Jandarma).

Tuğgeneraller: M. Ali Yıldırım, Kasım Erdem, Lokman Ekinci, Gökhan Gökay (Karacı); Mustafa İlhan (Havacı); Ali Aydın, Bulut Ömer Mimiroğlu (Jandarma).

Koramiraller: Mehmet Otuzbiroğlu, Kadir Sağdıç.

Tümamiraller: Mücahit Şişlioğlu, Cem Gürdeniz, Fikret Güneş.

Tuğamiraller: Abdullah Gavremoğlu, Ahmet Türkmen, İsmail Taylan, Nadir Hakan Eraydın, Serdar Okan Kırçiçek, Cem Aziz Çakmak, Levent Erkek, Mehmet Fatih Ilğar, Turgay Erdağ.

İkinci “sade” üye

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet üzerinden açıkladığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla şuranın 1 olan “sade üyesi”, 2’ye yükseldi. “Sade üyelik” uygulaması geçen yıl başlatılmıştı. Balyoz kapsamında tutuklanan Harp Akademileri komutanı orgeneral Bilgin Balanlı’nın geçen yılki şurada sadece YAŞ üyesi olması kararlaştırılmıştı. Bu yıl da, yine Balyoz davasından hakkında yakalama kararı bulunan ancak GATA’da tedavi altında olan Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Nusdet Taşdeler’in de “sade YAŞ üyesi” olması uygun bulundu.

Suriye cephesine yeni komutan

Görevi Anadolu’yu İran, Irak ve Suriye’den gelecek saldırılara karşı korumak olan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, EDOK Komutanı oldu. Orgeneral Yörük’ün yerine de bölgeyi iyi bilen Elazığ’daki 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi getirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz