43 STK'dan Mustazaf-Der'e destek

Diyarbakır’da bir araya gelen 43 Sivil Toplum Kuruluşu, Mustazaf Der’in yargı tarafından kapatılmasına tepki göstererek STK’ların kapatılması vicdanlarda onulmaz yaralar açtığına dikkat çekildi.

43 STK'dan Mustazaf-Der'e destek

Organize ettiği etkinlikleriyle milyonları bir araya getiren Mustazaf Der’in yargı tarafından sudan bahanelerle kapatılmasına tepkiler artarak devam ediyor.

43 STK’DAN MUSTAZAF DER’E DESTEK!

 Diyanet Sen Diyarbakır Şubesi’nde bir araya gelen ve aralarında Doğu Batı Kardeşlik Platformu, Memur Sen, Özgür-Der gibi STK’ların bulunduğu 43 kurum, ortak basın açıklaması yaparak Mustazaf Der’le dayanışmak üzere bu kararı kabul edilir bulmadıklarını deklare etti.

Basın açıklamasını ise STK’lar adına Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen okudu. Evsen, merkezi Diyarbakır‘da bulunan Mustazaf-Der’in (Mustazaflar ile Dayanışma Derneği) Diyarbakır 2.Asliye hukuk mahkemesince açılan kapatma davasının Yargıtay tarafından onanarak kapatıldığını hatırlattı.

28 ŞUBAT ZİHNİYETİ DEVAM ETTİRİLİYOR

Örgütlenme özgürlüğünün mahkeme kararıyla kapatmayla sonuçlanması, vicdanlarda onulmaz yaralar açacağını ifade eden Evsen, Sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Mustazaf-Der’in kapatılması yasal zeminde kendini ifade etme özgürlüğünün önü kapatılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Evsen, “Hükümetin özgürlükler alanını bunca açma girişimlerine rağmen, yargı tarafından böyle bir karar alınması, 28 Şubat zihniyetinin devam ettirilmesine çalışılmasından başka bir şekilde yorumlanamaz” dedi.

BU GİBİ DAVALAR TİTİZLİKLE İNCELENMELİ

Hükümetin 28 Şubat post modern darbesinin kalıntılarıyla mücadele ettiği bir süreçte sivil toplum kuruluşu hüviyeti taşıyan böylesi kurumlara yönelik kapatma davası açılması Adalet Bakanlığı ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından titizlikle incelenmesi gerektiğini belirten Evsen, haksız olarak görülen bu kapatmaya karşı gerekli açıklamaların yapılarak toplum vicdanının rahatlatılması gerektiğini ifade etti.

Yasakçı zihniyetlerin tüm dünyada yok olmaya yüz tuttuğunu belirten Evsen, Türkiye’nin AB’ye girme iddiasını devam ettirirken, yargıdan böylesi, örgütlenme özgürlüğü aleyhine kararlar çıkmasının kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz