55 Milyon Liralık Dolandırıcılık Yapan Suçlular Yakalandı!

Muğla Ortanca merkezli yapılan soruşturma ve tutuklamalarda, 21 kişinin ismi geçiyor. 19'u tutuklanan suçluların tam 55 milyon liralık dolandırıcılığa karıştığı saptandı.

55 Milyon Liralık Dolandırıcılık Yapan Suçlular Yakalandı!

Muğla’nın Ortanca Merkezli yapılan operasyonda 21 kişilik zanlılardan 19’u tutuklandı, 2’siadli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Büyük çoğunluğu yabancı uyruklu olan zanlıların bugüne kadar 55 milyon liralık bir dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor.

Jandarma Uzun Süreli Takip Sonucunda Suçluları Yakaladı

Muğla’da Ş.D.Y isimli bir şahıs, 2 milyon dolandırıldığı şikayetiyle emniyet güçlerine başvurmuş, ekipler ise bu yönde bir soruşturma başlatmıştı. Jandarma tarafından 2 aylık sürdürülen sıkı teknik ve fiziksel takip ile çok sayıda kişi tutuklandı.

Başta Muğla Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi ekipleri bilişim yoluyla kişilerin dolandırıcılık yaptığını fark ederek, 18’i yabancı uyruklu olmak üzere 21 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan işlemler ardından şüpheliler savcılığa sevk edildi. 21 kişi arasından 19’u tutuklanırken, 2 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Suçluların internetten tanıştıkları kişilere, Irak ya da Suriye’den geldiklerini, ellerinde döviz olduğunu ve bunların mevcut kur altında satmak istediğini belirtmiş. Düşük fiyattan döviz almak isteyen kişiler yüklü miktarda paralar ile dolandırılmış. Bugüne kadar toplam 55 milyon lira dolandırdıkları iddia ediliyor.

İlgili Haberler
Sahte PTT’cilere Dikkat!
Son Dakika: 33 Göçmen Muğla’da Yakalandı
Sanal Dolandırıcılığa operasyon; 64 gözaltı

Kaynak: İHA

Çok Okunan Haberler