6 adımda nokta vuruş

Hükümetin PKK'ya destek veren belediyeler için hazırladığı 6 aşamalı yol haritası netleşti.

6 adımda nokta vuruş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bölgedeki belediyelerin terör örgütünün tasallutundan kurtarılmasına ihtiyaç vardır, bunu devlet olarak yapacağız" çağrısının ardından gözler atılacak adımlara çevrildi. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı HDP'li belediyelere yönelik 6 adımda nokta vuruş yapılması yönünde hazırlık yaptı. Yapılacak düzenleme ve tespitler şöyle:

YÖNETİM DEVREDİLİYOR:

Teröre destek verdiği kesinleşen HDP'li belediyelerde tutuklanan eş başkanların yerine, aynı partiden meclis üyeleri getirilemeyecek. Terörle ilişkisi kanıtlanan başkan görevden alınacak, yerine büyükşehirlerde, illerde valiler, ilçelerde kaymakamlar görevlendirilecek. Teröre destek veren yöneticiler hakkında özel bir mevzuat hazırlanıyor.

ÖDENEKLER KESİLECEK:

Örgüte finans akışı sağlayan belediyenin ödenekleri kesilecek. Örgüt bağlantılı personel alımı, finansman akışına yönelik soruşturmalar "terörün finansmanı suçu" kapsamında değerlendirilecek. PKK'ya lojistik destek sağlayan, terör örgütü üyelerini işe alan belediyelere terör suçundan dava açılacak. Eş başkanlara da "yardım-yataklıktan" işlem yapılacak. Belediye başkanları için cezalar da terör suçundan verilecek.

MEMURİYETTEN ÇIKARILACAK:

657 sayılı Memur Kanunu'nda değişiklik yapılacak. Kanuna milli güvenlik, kamu güvenliği hükmü konulacak. Kamuda bölücü terör örgütüyle irtibatlı tek kişi bırakılmayacak, memuriyetten çıkarılacak.

TAŞERONA SORUŞTURMA:

HDP'li belediyelerde çalışan taşeron kadroya yönelik olarak da kapsamlı bir soruşturma yapılacak. Terör örgütü PKK bağlantılı işçiler görevden uzaklaştırılacak. Özel sözleşmeli personel alımında sadece bölgede değil İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hassasiyet gösterilecek.

GENÇLİK MERKEZLERİ DEVREDİLECEK:

HDP'li belediyelerin elindeki yaklaşık 150'yi aşkın gençlik merkezi, gençlik kampı, halk merkezi başta olmak üzere terör propagandası, militan devşirme amaçlı kullanılan sosyal kuruluşlar kamuya devredilecek. İlgili kurumların işletmesi sağlanacak. (İçişleri Bakanlığı'nın terör örgütünü destekleyen, şirketleri üzerinden finanssağlayan HDP'li belediyelere yönelik soruşmasında da önemli bulgulara ulaşıldı) Atılacak bu adımlarla belediyenin elindeki bu sosyal kuruluşların propaganda, militan yetiştirme yerleri olmaları sona erecek.

İŞ MAKİNELERİNE EL KONULACAK:

Belediyeler ellerindeki araç gereçleri terör örgütüne kullandıramayacak. İş makineleri başta olmak üzere bugüne kadar örgütün şehirleri savaş alanına çevirmesi için kullandığı tüm araç gereçlere el konulacak

Kaynak: Diyarbakır Söz