Görüş Bildir

6352'den tahliyeler!

6352 sayılı kanun kapsamında Siirt ve Şanlıurfa'daki cezaevinden onlarca kişi tahliye edildi.

6352'den tahliyeler!

Kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 Sayılı Kanun kapsamında yapılan değişiklikler göz önüne alınarak, başlatılan tahliyeler devam ederken dün de Siirt ve Şanlıurfa cezaevinden onlarca kişi tahliye oldu.

 

SİİRT'TEKİ TAHLİYELER

 

Kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen ''Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkındaki Kanun''un yürürlüğe girmesinin ardından bölgedeki cezaevlerinde kalan hükümlüler yasadan yararlanmak için tahliye talebinde bulundu.

Tahliye talebinde bulunan ve durumları bu yasaya uygun olan hükümlüler Siirt Yarı Açık Cezaevi'ne getirildi. Burada işlemleri yapılan 60 hükümlü tahliye edildi.

Siirt Baro Başkanı M. Cemal Acar, 3. Yargı Paketi kapsamında 1 yıldan az cezası kalan hükümlüler ile basın yoluyla propaganda suçlarından cezalarını çekmekte olanların tahliye işlemlerinin başladığını, Siirt Yarı Açık Cezaevi'nde kalan 60 hükümlünün tahliye edildiğini söyledi.

 

AÇIK CEZAEVİNE GİRİŞ

 

Cezaevlerinde kalan hükümlülerin önce bir açık cezaevine giriş yapmaları gerektiğini ifade eden Acar, ''Ardından tahliyeler oluyor. Bu kapsamda başta Diyarbakır olmak üzere bölgedeki cezaevlerinde bulunan hükümlüler Siirt Yarı Açık Cezaevi'ne getiriliyor. Bunların burada girişleri yapıldıktan sonra tahliye işlemleri yapılıyor. Bu durumda olanların sayısının 200'ü bulması bekleniyor'' dedi.

 

ŞANLIURFA'DAKİ TAHLİYE

 

Kanunda yer alan şartları taşıdığı belirlenen, Şanlıurfa ve ilçelerindeki cezaevlerinin yanı sıra Diyarbakır, Batman ve Elazığ'daki cezaevlerinden 3 günde çok sayıda hükümlü Akçakale Cezaevi'ne nakledildi. Burada işlemleri tamamlanan 290 hükümlü, tahliye edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi