700 bin hektar alanda tarım

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, 695 bin hektar tarım alanı bulunan Diyarbakır'da çiftçilerin tarımsal üretimini verimli şekilde sürdürebilmeleri için tüm imkanlarla seferber olduklarını söyledi.

700 bin hektar alanda tarım

Koçkaya, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş tarihi olan 14 Mayıs'ın, 1946 yılından bu yana Türkiye ve birliğe üye tüm ülkelerde, "Dünya Çiftçiler Günü" olarak kutlandığını hatırlatarak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın koordinasyonunda, tarımsal üretimde kutsal bir üretim yapan çiftçilerin birim alandan daha fazla sağlıklı ve kaliteli ürün alabilmeleri için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi.

DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ

Diyarbakır'ın önemli bir tarım bölgesi olduğunu kaydeden Koçkaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Diyarbakır'da Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı yaklaşık 50 bin çiftçi bulunmaktadır. Diyarbakır var olduğu tarımsal potansiyeli ile bölgenin Yükselen değeri konumundadır. 695 bin hektar tarım alanı bulunan Diyarbakır'da çiftçilerimizin tarımsal üretimini verimli şekilde sürdürebilmeleri için tüm imkanlarımızla seferber olmuş durumdayız. Tarımın parlayan yıldızı olan kentimizde tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü'nü içtenlikle kutluyor, aileleriyle sağlıklı ve mutlu günlerde bol ürün ve kazanç elde etmelerini temenni ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz