8 askeri şehit eden 4 örgüt üyesi öldürüldü

Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit harekatı bölgesinde geçen hafta iki ayrı saldırıda 8 askeri şehit eden 3 askeri yaralayan ve aralarında biri sözde bölge sorumlusu olan 4 terörist öldürüldü.

8 askeri şehit eden 4 örgüt üyesi öldürüldü

Irak'ın kuzeyinde 17 Nisan'dan bu yana sürdürülen Pençe Kilit hava destekli kara harekatı olumsuz hava şartlarına rağmen kesintisiz devam ediyor.

25-26 Kasım tarihlerinde arama ve tarama faaliyetinden dönen iki ayrı operasyon timine teröristlerin düzenlediği hain saldırıda 8 asker şehit olmuş, 3 asker de yaralanmıştı.

Bölgede aşırı yağış sonrası oluşan yoğun sis ve görüş mesafesinin düşmesini fırsat bilen teröristlerin gerçekleştirdikleri saldırıda Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, Uzman Çavuşlar Mustafa Yıldız, Eyyüp Uğurlu, Halil İbrahim Yiğit, Nedim Korkmaz, sözleşmeli erler İsmail Ünal, Hakan Köroğlu ve Mehmet Demir şehit olmuştu.

4'Ü DE SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN GRUPTAN

Saldırıdan sonra bölgede sürdürülen operasyonda 4 terörist daha silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. PKK’lının üzerlerinde ele geçen örgütsel dokümanların incelenmesiyle geçen hafta saldırıyı gerçekleştiren örgüt üyesi grup oldukları belirlendi.

Havva Alkan, Çektar Oğuz, Diyar Solmaz ve Yonca Gökalp oldukları tespit edildi. Diyar Solmaz'ın, 2015'te Kobani'de YPG saflarında IŞİD ve TSK birliklerine karşı çatışmalarda yer aldıktan sonra Irak'ın kuzeyine geçtiği ve bu kez  PKK'nın silahlı kolu olan HPG içinde sözde Özel Güç yapılanmasında yer aldığı bildirildi.

8 askerin şehit edildiği saldırıda ise tim sorumlusu olarak yer aldığı öğrenildi. Yonca Gökalp'in ise Hakkari kırsalındaki Cilo-Sat dağlarında uzun  süre terörist faaliyetlerde bulunduktan sonra Pençe Kilit harekatının sürdüğü Zap, Avaşin, Basyan bölgesine gönderildiği, PKK’lının geçen yıl da Pençe Yıldırım harekatının sürdüğü Metina bölgesinde Mehmetçiğe karşı çok sayıda bombalı ve mayınlı tuzaklı saldırılarda yer aldığı belirtildi.

BİRİ ALAN SORUMLUSU DİĞERİ KESKİN NİŞANCI SUİKASTÇI

‘Baran Çırav’ kod adlı Çektar Oğuz'un ise Zap alan sorumlusu olarak 8 askerin şehit edildiği saldırıyı planlayıp uygulayan üst düzey olduğu belirlendi.

10 yıldan beri dağ kadrosunda olduğu öğrenilen  Oğuz'un, Haftanin bölgesinde 2019'da sürdürülen Pençe Kaplan harekatında ağır yaralandığı ve sahte kimlikle Irak'taki hastanelerde tedavi edildikten sonra tekrar dağ kadrosuna gönderildiği istihbarat birimlerince tespit edildi.

8 askerin şehit olduğu ikinci saldırıdan yaralı kaçmaya çalışırken güvenlik güçlerinin bölgeyi çembere almasıyla etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Havva Alkan'ın ise Irak'ın Sincar bölgesinde PKK'nın bu bölgede YBŞ adıyla silahlı faaliyet yürüttüğü yapılanmada yer aldığı, 10 yıldan beri terör örgütünün sözde özel güç yapılanmasında keskin nişancı suikastçı olarak faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz