Görüş Bildir

90 cenaze ailelerine teslim edildi!

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki 99 cenazeden 90'ı ailelerine teslim edildi. Öte yandan Adli tıp kayıtlarında başı kesilerek öldürülen herhangi bir kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

90 cenaze ailelerine teslim edildi!

İstanbul Adli Tıp kurumuna 15 Temmuz'daki darbe girişimi sürecinin ardından 99 cenaze geldi, bu cenazelerin 90 tanesinin kimlikleri tespit edilerek ailelerine teslim edildi. 9 cenazenin ise kimlik tespit işlemleri devam ediyor.

Cenazelerin İstanbul'da köprü üzerinde, Saraçhane'de, Saraçhane'deki Belediye Binasında ve İstanbul'un çeşitli noktalarında darbeciler tarafından öldürülen 99 vatandaşa ait olduğu belirtildi. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler arasında çoğunluğu sivil vatandaş olan zabıta, polis ve darbeci askerlerin de bulunduğu öğrenildi.

ADLİ TIP KAYITLARINDA BAŞI KESİLEREK ÖLDÜRÜLEN KİMSE YOK!

Öte yandan darbe girişiminin olduğu günün ardından özellikle sosyal medyada dolaştırılan 'Başı kesik asker' cenazesi ile ilgili de Adli Tıp kayıtlarında herhangi bir bilgiye rastlanmadı. 99 cenaze arasında başı kesilerek öldürülmüş herhangi bir sivil veya askerin bulunmadığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi