ABD dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gazetecilere veryansın 'insan ailesine hakaret eder mi?'

FETÖ terör örgütü görüşmeleri ile ilgil olarak ABD'ye gittiği iddia edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kalp krizi geçirdiği iddiaları herkesi üzerken, asılsız olan haberler sonrasında ABD dönüşü Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazetecilere veryansın eden Erdoğan; "Gazetecilik Cumhurbaşkanına hakaret etmek değildir." dedi.

ABD dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gazetecilere veryansın 'insan ailesine hakaret eder mi?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABDziyareti dönüşünde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD'deki Azeri gazeteciyi örnek göstererek "O da gazeteci bizdekiler de gazeteci. Bakın gazetecilik bu ülkenin Cumhurbaşkanına küfretmek değildir." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Nükleer emniyetin güçlendirilmesi, nükleer teröre karşı ne gibi tedbirler alınması bunların üzerinde ısrarla duruldu. Nükleer terörizme tehdidiyle uluslararası mücadele konusunda siyasi irademizi belirttik.

"ASALA İLE PARALEL DEVLET YAN YANA"

Nükleer silahlardan arınmış bir dünya kurmamızın önemi üzerinde durduk. Brooking'teki konuşmamdan önce gördüğümü tablo oldukça manidardı. Bunu Brookings önünde görmenin, ispatla görmenin bahtiyarlığını gördüm. Terör örgütünün temsilcileriyle Asala'yı ve Paralel Devlet Yapılanması'nın temsilcilerinin hepsinin yan yana olduğunu gördüm. Tabi bu ispattı, bu delildi.

"GAZETECİLİK CUMHURBAŞKANINA KÜFRETMEK DEĞİLDİR"

Azeri bir gazetecinin yanıma yaklaşarak, çatışmalar neticesinde ölen 12 Azeri kardeşimizde ilgili sorduğu soruya ben cevabını verirken gözlerinden akan yaşları gördüğümde hakikaten orada duygulanmamak mümkün değil. O da gazeteci bizdekiler de gazeteci. Bakın, gazetecilik bu ülkenin Cumhurbaşkanına küfretmek değildir. Ailesine küfretmek değildir."

Kaynak: Diyarbakır Söz