Görüş Bildir

ABD'den Uludere'yle ilgili şok bilgi!

ABD yetkilileri Uludere olayı hakkında, saldırı öncesinde daha detaylı bilgi elde edilebileceğini ancak uçakların Türk yetkililerin isteğiyle bölge dışına yönlendirildiğini iddia etti

ABD'den Uludere'yle ilgili şok bilgi!

28 Aralık 2011'de yaşanan ve 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayı sonrasında istihbaratın nereden geldiği uzun süre tartışılmıştı.

KONVOYU ABD ARAÇLARI TESPİT ETTİ

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yer alan bir haberde, kaçakçı konvoyunun tespitinin ABD'ye ait insansız hava araçları tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Gazete haberinde, ismini açıklamadığı Amerikalı yetkililerin "insan ve hayvanları tespit eden ABD insansız araçlarıydı ve Amerikalı yetkililer Türkiye'yi uyardı" sözlerine yer verdi.

Habere göre Amerikan uçakları konvoyun hareketi konusunda bilgi verdikten sonra bölgeden uzaklaştı, ABD Savunma Bakanlığı da saldırıya geçip geçilmemesi konusunda kararı Türk askeri yetkililerine bıraktı. Konu hakkında konuşan üst düzey bir Amerikalı savunma yetkilisi "bu Amerika'nın kararı değildi" şeklinde konuştu. 

"DAHA DATAYLI BİLGİ ELDE EDEBİLİRDİK AMA..."

Haberde, konvoyun sıradan bir keşif görevi sırasında farkedildiği ve ilk durumda konvoydakilerin terörist mi yoksa sivil mi olduğunun belli olmadığı ama yine de Türk makamlarının haberdar edildiği vurgulandı. Amerikalı yetkililerin bir başka iddiasına göre de, insansız hava araçlarıyla yapılacak daha detaylı gözetlemeler, konvoyun niteliği daha açık şekilde ortaya koyabilecekti ancak Türk yetkililer uçakların bölge dışına yönlendirilmesini istedi.

"BİZİM OLAYLA İLGİMİZ YOK" DENMİŞTİ

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, olaydan yaklaşık bir ay sonra yaptığı açıklamada “Bizim Uludere olayıyla bir ilgimiz yok. Aramızdaki iş birliği anlaşması çerçevesinde istihbaratı paylaşıyoruz. Fakat hedeflerin belirlenmesinde bir dahlimiz olmadı, olmaz da. Hedeflerin belirlenmesi tamamen Türk tarafına aittir." demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi