Abdullah Gül’den seçim değerlendirmesi

25. parlamento seçim sonuçlarında tüm siyasiler yorumları paylaştı. En çok merak edilen de Ak Parti kurucularından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yorumuydu. İşte Abdullah Gül’ün seçim sonuçlarıyla ilgili açıklaması;

Abdullah Gül’den seçim değerlendirmesi

Timeturk.com’dan Nevzat Çiçek’in haberine göre 7 haziran seçimleri sonrası Abdullah Gül’ün Cemil Çiçek ve bazı siyasetçilerle buluşarak yemek yediği iddia edilmiş ancak bu iddia Gül’ün yakın çevresi tarafından yalanlanmıştı.

Gül seçim sonuçlarını ailesi ile birlikte ikametgahına yakın bir akrabasının evindeki yemekte takip etti. Seçim sonuçları açıklanmaya başlandığında Gül kızgınlığını belli etti ve "ben uyarmıştım" dedi. 11. Cumhurbaşkanı Gül, kurucusu olduğu AK Parti'nin tek başına iktidar olmamasını ve aldığı oy oranı ile az milletvekili çıkarmasına üzüldüğünü ama bunun başarısızlık sayılamayacağını ifade etti. Teşkilatın moralinin yüksek tutulmasının önemli olduğunu ve moral bozukluğu durumunda toparlanmanın güç olduğunu, bunun için çalışılması gerektiğini ifade etti.

HDP'nin Refah Partisi taktiğiyle iyi çalıştığına vurgu yapan Gül, bölgesel bir bloklaşma yaşandığını bunun da en önemli göstergelerinin başında HDP ve MHP'nin birbirine yakın milletvekili çıkarmalarına rağmen oy oranlarının çok farklı olduğunun altını çizdi.

Haberin devamı için tıklayınız..

Kaynak: Diyarbakır Söz