Acı haber 3 şehit var

Yıldırım-10 Norduz operasyonunda Van’ın Çatak ilçesi kırsalında üç örgüt üyesinin ölü ele geçirildiği çatışmada Jandarma Yüzbaşı Mahmut Top, Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar ve Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar şehit düştü.

Acı haber 3 şehit var

Van'ın Çatak ilçesi kırsalında 3 örgüt üyesinin ölü ele geçirildiği operasyonda, 1'i yüzbaşı 3 asker şehit oldu.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Yıldırım -10 Norduz' operasyonu kapsamında; Van Çatak ilçesi kırsalında 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonda, 1 Jandarma Yüzbaşımız ile 2 Jandarma Uzman Çavuşumuz şehit olmuş, 1 Jandarma Yarbayımız yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kaderli ailelerine baş sağlığı, yaralı yarbayımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

TOP'UN ACI HABERİ

Şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Mahmut Top'un şehadet haberi, Samsun'un Havza ilçesindeki babaevine ulaştırıldı. Şehidin Karşıyaka Mahallesi'ndeki babaevine giden ilçe Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bahadır Çay ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alparslan Bostancı, şehadet haberini anne Mevlüde ve baba Şevket Top'a verdi.  Şehit yüzbaşı Mahmut Top'un babaevine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Hilal Başak (3) ve Gökhan Korkut (2) adında iki çocuğu olduğu öğrenilen şehidin cenazesinin bugün Havza'da toprağa verileceği bildirildi.

ACI HABER HATAY'A ULAŞTI

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar'ın (29), acı haberi, ise memleketi Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki ailesine ulaştı.  Hatay’ın Reyhanlı nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar, 'Yıldırım- 10 Norduz Operasyunu kapsamında, Van’ın Çatak ilçesi kırsalında icra edilen operasyonda, şehit oldu. Jandarma Uzman Çavuş Uçar’ın şehit olduğu haberi, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Yeni Mahallesi’nde yaşayan ailesine verildi. Evli ve iki çocuk babası olan şehit Uçar’ın baba ocağının bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehit Uçar'ın yakınları ve komşuları, taziye için şehit evine gelmeye başladı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar, bugün törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

UYAR'IN ACI HABERİ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar'ın şehadet haberi de Eskişehir'deki ailesine ulaştırıldı. Şehidin babası Sabri ve annesi Hatice Uyar'ın, Sivrihisar ilçesine bağlı İlören Mahallesi'ndeki evine gelen askeri yetkililer şehadet haberini iletti. Şehidin baba ocağına ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit uzman çavuşun cenazesinin yarın memleketi Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi İlören Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi. Evli ve 1 çocuk babası şehidin, 3'ü erkek 4 kardeşinin bulunduğu, bunlardan Jandarma Uzman Çavuş Beytullah Uyar'ın Kahramanmaraş'ta, sözleşmeli er Özgür Uyar'ın ise İzmir'in Çiğli ilçesinde görev yaptığı öğrenildi.

BABA UYAR KONUŞTU

"Vatan sağ olsun" diyen Baba Sabri Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Kurban Bayramı'nda buradaydı. Bayramda kurbanını kesti. 20 gün kadar izin kullandı. Dün akşamda telefonla görüştük. Hatrımızı sordu, bizde iyi olduğumuzu söyledik. Bir yere gideceği zaman 'baba göreve gidiyorum' diye söylerdi. 'Hakkınızı helal edin' derdi.

Vatan sağ olsun. Beni göndersinler hemen giderim. Vatanım için canımı veririm. Benim 2 çocuğum daha asker, biri de 10 yaşında. O büyüsün onu da askere göndereceğim. Bunu da böyle bilsin o şerefsizler. Oğlumun kanını yerde bıraktırmam."

Kaynak: Diyarbakır Söz