Adalet sadece mahkeme salonlarında değil yargı erkinin hayatına da yansımalıdır

Diyarbakır Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Beytullah Özer, Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda "Yargı Erkinde Hâkimlik Mesleği" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Adalet sadece mahkeme salonlarında değil yargı erkinin hayatına da yansımalıdır

“Yargı erkinde hâkimlik mesleği” konulu söyleşi düzenlendi.

Düşünce ve Hareket Kulübünün Hukuk Fakültesindeki mesleki söyleşileri devam ediyor.

Söyleşiye Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tarıverdi, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.

HAKİMLİK MESLEĞİ TANITILDI

Özer, hâkimlik mesleğine nasıl girildiği, hâkimlerin konumu ve yetkileri konusu üzerinde durduğu söyleşide hâkimlik mesleği için gerekli olan koşullar, hâkimlik mesleğine geçişteki sınav ve adaylık süreçleri, hâkimlerin özlük hakları ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

“Adalet hâkim ve savcılar için sadece mahkeme salonlarında değil kişinin tüm hayatına nüfus etmiş bir gereklilik olmalıdır” diyen Özer, meslekte kılık kıyafete, sorumluluk bilincine, itinayla ve dikkatle işini yapmanın önemine dikkat çekti.

ÖZER'DEN KARİYER TAVSİYELERİ 

Adli yargı, avukat adaylarının stajları, hâkimlik ve avukatlık sınavları hakkında bilgiler veren Beytullah Özer, öğrencilere kariyerlerine yönelik tavsiyelerde bulunarak gelen soruları yanıtladı.

Konferans sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç Beytullah Özer’e ebru desenli tablo takdim etti.

Haber: Filiz YAŞA

Kaynak: Diyarbakır Söz