Adaylara son rötuş

Büyükşehir’de Bilden’de karar kılan AK Parti Diyarbakır İlçe Belediye Başkan adaylarını, yarın açıklıyor. Aday listesi son şeklini alırken tanıtıma Parti Genel Başkan Vekili Ala katılacak. 31 Mart seçimlerine iddialı hazırlanan AK Partinin Diyarbakır adayları için nefesler tutuldu. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak M. Halis Bilden’de karar kılan Parti, 17 İlçe Belediye Başkanı adayı için de, son rötuşları gerçekleştiriyor. Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın katılım göstereceği tanıtım toplantısı için hazırlıklar tamamlanırken, ilçe adaylarıyla ilgili isimler sır gibi saklı tutuluyor. Dicle, Çermik ve Hani İlçe Belediye Başkanlarınının yerlerini koruduğu iddia ediliyor.

Adaylara son rötuş

Üç hata önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ak parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan M. Halis Bilden’den sonra gözlerin çevrildiği 17 ilçe belediye başkan adayı için de, son 24 saate girildi.

SON RÖTUŞLER YAPILIYOR

İlçe Belediye Başkan adayları için nefesler tutulurken, Parti Genel Merkezi, İlçe Teşkilatları ile Diyarbakır Milletvekillerinin görüşleri doğrultusunda şekillenen isimlerle ilgili son nabızlar alınıyor. Adayların isimleri sır gibi sağlanırken daha önce bugün yapılması duyurulan aday tanıtım toplantısı ise, yarın yapılacak.

TANITIM YARIN YAPILACAK

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Bölge Koordinatör ile İl Koordinatörlerinin yansıra bölge milletvekilleri ile Ak parti Diyarbakır milletvekillerinin tam kadro katılım göstereceği tanıtım toplantısın Sezai Karakoç Kongre Merkezinde yapılacağı öğrenildi.

YERİNİ KORUYAN İLÇELER

Adayların isimleriyle ilgili parti teşkilatlarından bilgi sızmazken gayri resmi kesin olmayan bilgilere göre, Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale yerini koruyan isimler oldu.

DİĞER İLÇE BELEDİYELERİ

Merkez Kayapınar İlçe Belediye Başkan adayı olarak Ali Rıza Fırat, Sur’da Mehmet Dilek, Bağlar’da ise Bedirhan Akyol’dan söz edilirken, Yenişehir İlçe Belediye Başkan adaylığında ise Muhammet Asena’nın ismi geçiyor.

Eğil Mustafa Temel, Lice Abdulhalık Tuncay, Hazro Fuat Mehmetoğlu, Silvan Metin Kılıçarslan,  Bismil Behiye Aslan, Ergani Kemal Atabey. Kocaköy Şerafettin Yiğit, Kulp ise Ömer Faruk Yeprem’in adından söz ediliyor.

TARTIŞMALI İLÇE BELEDİYELERİ

Taşra ilçelerde teşkilatlar ile milletvekilleri arasında en çok çekişme yaşanan ilçelerin başında gelen Çınar ilçesinde ise Belediye Başkan adayı olarak Yavuz Arzu, Çüngüş’te ise Suat Akşeme’nin adı geçiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler