Advan BDP'ye yüklendi

Diyarbakır’da cddi anlamda şehir içi ulaşımı ve trafik sorunları olduğuna dikkat çeken AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, BDP’li belediyelere yüklendi.

Advan BDP'ye yüklendi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, BDP’li belediyelerin 2009 yerel seçimlerinde halka verdikleri sözleri tutmadığını, nüfüs ve yeni yerleşim yerleri her gün artan kentte ulaşım ve trafikle ilgili sorunların yaşamı felç ettiğini söyledi.

Bu şekilde devam edildiği takdirde kısa bir süre sonra şehir içinde bir semtten başka bir semte gitmenin imkansız hale geleceğini anlatan Advan,”AK Parti döneminde Diyarbakır’a devasa yatırımlar yapılmıştır. Silvan barajının bedeli 6 milyar TL olup tamamlandığında 300 bin kişi çalışacak. Stat için TOKİ ile protokol yapıldı. 2 büyük şehir hastanesi yapılıyor. Belediyeler bizde olmadığı halde kentin ulaşım ve trafik sorununu çözmeye çalışan biziz. Karayolları kendi görevi olmadığı halde şehir içinde devasa köprülü kavşaklar yapıyor. Bir kaçı tamamlandı, diğerlerine devam ediliyor. Yine çevre yolunun önemli bir bölümü yapıldı. Çok güzel bir havaalanı olacak. Ama bunlar yeterli değil. Şehir her geçen gün büyüyor. Yollar yetersiz,otopark yok,trafik kilitleniyor. Peki kim yapacak?.Tabiki belediyeler ancak BDP’li belediyeler bu konuda sınıfta kalmıştır. Gelişen ve büyüyen Diyarbakır’a hak ettiği belediyecilik hizmetlerini kazandıramamışlardır.” dedi.

‘HANİ OTOPARKLAR VE RAYLI SİSTEM?’

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in 2009’da verdiği sözleri yerine getirmeyerek halkı aldattığını öne süren Advan, yerel seçimleri kazanmaları halinde ‘Diyarbakır’da belediyecilik nasıl yapılır?’ dersi vereceklerini kaydetti. Advan, “Osman Baydemir verdiği sözleri yerine getirmedi. Örneğin 3 yıl önce 10 tane otopark yapılacağını söylemişti. Ancak üç yıl geçti hala sözünü yerine getirmedi. Seçim arefesinde bilboardlara boy boy astırdı,hafif raylı tramvay getireceğiz.Projemiz hazır’ diye. Peki bırakın otoparkı ve tramvayı bunları ‘O’ ve ‘T’ harflerini dahi gören oldu mu?.BDP’li belediyelere ‘ projelerinizi getirin takipçilğini biz yapalım’ diyoruz ama getirmiyorlar. Belediye meclis üyeleri de sadece sokak isimlerinin değişikliği için bir araya geliyor. Başka hiçbir karar almıyorlar. Kentti pislik götürüyor. Eğer BDP halka hizmet götüremiyorsa bize bir dönem izin versinler. Eğer biz bu kentin her bir karesini gül bahçesine çevirmezsek halk yetkiyi tekrar alsın bizden.Ben bunları söylerken siyaset yapmıyorum. Diyarbakırlı olarak kentin haline üzülüyorum. Belediye dolmuşçu esnafını kendi kontrolü altına almak istiyor. İşte bu yüzden aralarında gerginlik var. Yollar zaten dar ve yetersiz bu kadar otobüs getirmekle neyi çözeceksin?.Var mı alternatif bir çözümün?.Malesef yok.” diye konuştu.

‘DİYARBAKIR’DA ÜYE SAYIMIZ 100 BİN’İ AŞTI’

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, kentte AK Parti’ye üye olan vatandaşların 100 bin’i aştığını da söyledi.

BDP’nin kalesi olarak gösterilen Diyarbakır’da AK Partinin başarılara imza attğıın kaydeden Advan, “AK Parti Diyarbakır İl teşkilatı son 5 yılda 100 bini kişiyi üye yaptı. Yani Diyarbakır’da her 8 kişiden 2’si AK Partili” dedi.

Hafta sonu kentte yaşanan olaylara ilişkin konuşan Advan, BDP’li milletvekillerine yönelik polis şiddetini eleştirerek, “Seçilmiş milletvekilleri halkın saygı gösterdiği saygın kişilerdir. Bu nedenle herkesin seçilmişlere karşı daha dikkatli olması gerekir. Seçilmişlere yönelik her türlü olayın karşısındayız. İhmali olan güvenlik güçleri hakkında kamu mutlaka gereğini yapacaktır. Benim partimde olmasa da o milletvekiline yapılanı kabul edemem.

Ancak BDP’nin 14 Temmuz ısrarını hala anlamış değiliz. BDP geçen yıl şehit edilen 13 askerin ölümünü mü kutladı, yoksa Özerkliğin ilan edildiği günü mü kutladı. Bunlara elbette ihtimal veremeyiz. Peki ısrarla 14 Temmuz’da neden ısrar ettiler?.Özerklik tek başına ilan edilemez. Kiminle uzlaştın,müzakere yaptın da bunu ilan ediyorsun?.Kavga ve gürültü ile sorun çözülmez. Esnafa zorla kepenk kapatarak Kürt sorunu çözülmez. Bu kadar olay oldu,insanlar yaralandı,şehirde arabalar yakıldı, marketler yağmalandı da ne çözüldü?” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz