Görüş Bildir

Ağrı Dağı’nda bir çadırın içerisinde makineli tüfek bulundu

PKK'nın Ağrı Dağında kurduğu bir çadırda Bixi makineli tüfek ve çok sayıda malzeme güvenlik kuvvetleri tarafından ele geçirildi. Erzurum'dan Ankara'ya otobüsle gitmek isteyen yolcular arasında bulunan bir PKK'lı yakalandı.

Ağrı Dağı’nda bir çadırın içerisinde makineli tüfek bulundu

Ağrı Dağı'ndaki operasyonları durdurmak için 'Barış çadırı' kuran Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay ile HDP ilçe Başkanı ile birlikte 25 kişi gözaltına alındı.

Ağrı Valiliği'nin 'Özel güvenlik bölge' olarak ilan ettiği Ağrı Dağı'nda havadan ve karadan operasyonlar devam ederken, dün Ağrı Dağı'nın güney kısmında PKK’lılara ait önemli malzemeler bulundu. Bixi makineli tüfek, 2 büyük telsiz, 1 telsiz dinleme cihazı, 1 gece görüş cihazı, kamera, databank, 2 akü, 1 tüp, 5 uyku tulumu, 1 çadır, 1 sırt çantası, çok miktarda çeşitli yaşam malzemesi ve örgüte ait dokümanlar ele geçirildi. Ayrıca Erzurum'dan Ankara'ya hareket eden yolcu otobüsü, Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde durduruldu. Jandarma tarafından yapılan aramada, 1 PKK'lı gözaltına alındı.

Öte yandan Ağrı Dağı'ndaki operasyonları önlemek için Ele Mezrası'na çıkarak çadır kuran 25 kişi, bu sabah saatlerinde Doğubayazıt'a dönerken gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Doğubayazıt Belediye Başkanı DBP'li Rohat Özbay ile HDP ilçe eş başkanı Nuri Çelik de bulunuyor. Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen 25 kişi, ifadelerin alınması ardından adliyeye verilecek.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi