Ağrı Emniyet Müdürlüğü, uyuşturuculara adeta kök söktürdü! Ağrı da Uyuşturucu operasyonu 18 tutuklu

Çorum'da bir astsubayın aracında konuşlanmış olan uyuşturucunun düzenlenen operasyon sonrasına kıskıvrak yakalanmasının akabinde, Ağrı Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde satan sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda 18 kişi tutuklandı

Ağrı Emniyet Müdürlüğü, uyuşturuculara adeta kök söktürdü! Ağrı da Uyuşturucu operasyonu 18 tutuklu

Çorum'da bir astsubayın aracında konuşlanmış olan uyuşturucunun düzenlenen operasyn sonrasına kıskıvrak yakalanmasının akabinde, Ağrı Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde satan sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda 18 kişi tutuklandı

Valilikten yapılan açıklamaya göre, "Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde temin ve tedarik eden ve uyuşturucu madde satan sokak satıcılarına yönelik il merkezinde, Patnos ilçesinde ve Van ilinde planlı operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyonlarda 532,66 gram Met Amfetamin Maddesi, 304 gram Afyon Sakızı, 1 kilo 549 gram Esrar Maddesi, 32 Adet Ecstasy Hap, 44,9 gramEroin Maddesi, 1 Adet Hassas Terazi, 3 Adet Uyuşturucu Madde Kullanmak için düzenek ve 1 Adet Zigana Marka Silah ele geçirilmiştir.

Operasyonlar kapsamın 18 şahıs 'Uyuşturucu Madde Kullanmak veya Bulundurmak ve Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak' suçlarından mahkemece tutuklanmıştır." denildi.

AĞRI

Ağrı, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan bir ildir. Adını kısmen sınırları içerisinde bulunan Ağrı Dağı'ndan almıştır. 1834 yılında bucak, 1869 yılında ilçe olan Ağrı, 1927 yılında il olmuştur. İlin güneyinde Van, kuzeyinde Kars, batısında Bingöl, kuzey doğusunda Iğdır bulunmaktadır.

Orta Asya'dan gelen kavimlerin Anadolu'ya girişleri sırasında Ağrı, bir geçiş oluşturmuş, dolayısıyla birçok medeniyete sahne olmuştur. Ancak bu medeniyetler Ağrı'yı bir giriş kapısı olarak gördüklerinden burada çok köklü bir uygarlık oluşturamamışlardır.

Bölgede egemenlik kurdukları sanılan Hititler'in güçlerini yitirmeleri üzerine, MÖ 1340 - MÖ 1200 tarihleri arasında Hurriler bölgeye yerleşmişlerdir. Hurriler krallık merkezi olanUrfa'dan uzak olan Ağrı'yı ellerinde tutamamışlardır.

En köklü uygarlığı Urartular oluşturmuştur. Urartu'nun Van Gölü'nün kuzey ve kuzeydoğusundaki ülkeler üzerine, Kral İspuini döneminde (MÖ 825 - MÖ 810) seferlere başlamış,Kral Menua döneminde (MÖ 810 - MÖ 786) ise bu akınlar daha da ağırlık kazanmıştır. Kuzeye ve kuzeydoğuya giden yollar üzerinde inşa edilen kaleler, buraya yapılan seferlerin önceden planlandığını göstermektedir. Ağrı Dağı'nın yamaçlarında, Karakoyunlu ve Taşburun köylerinin arasında ele geçen bir Urartu yazıtı Kral Menua'nın bu bölgedeki egemenliğinin kesin kanıtıdır.

MÖ 712 yıllarında Kızılırmak boylarına kadar uzanan Kimmerler, Ağrı'da geçici de olsa bir hakimiyet kurmuşlardır. Medler (MÖ 708 - MÖ 555) Asur Devleti'nin yıkılması ile birlikte bir yayılma sürecine girmiş, bunun sonucu olarak da Ağrı ve çevresini topraklarına katmışlardır.

Medler'in yıkılması ile birlikte Persler; Büyük İskender'in Pers Kralı lll. Darius'u MÖ 331'de yenerek Anadolu'yu ele geçirdiği zamana kadar yaklaşık iki yüzyıl kadar bölgede yaşamışlardır. Büyük İskender'in ölümü üzerine oluşan boşluktan faydalanan Ermeniler ve Gürcüler bölgeyi ele geçirmişlerdir.

Murat Nehri ve Doğubeyazıt çevrelerine kısa sürede yerleşmişlerdir. Daha sonraları Arsaklılar ve Artaksıyaslı Krallığı, Ağrı ve çevresine hakim olmuştur.

Bölge, Halife Osman zamanında İslam orduları tarafından fethedilmiştir. 872 yılına değin Abbasiler'in kontrolü altında kalan Ağrı, daha sonra Bizans'ın kontrolüne geçmiştir.

1071 Malazgirt Muharebesi sonrası bölgeye Türk boyları gelmeye başlamıştır. Ağrı, yüzyıla yakın bir süre Sökmenli Devleti'nin sınırları içine girmiştir. 1027 - 1225 yılları arasındaAni Atabekleri, 1239'da Cengizliler, 1256 - 1358 yılları arasında İlhanlılar ve Celaliler Ağrı'da hüküm sürmüşlerdir. İlhanlılar bazen kurultaylarını Ağrı Dağı'nda yapmış, Anadolu veİran'ı buradan yönetmişlerdir. 1393'te Moğol hakanı Aksak Timur, Ağrı bölgesini ele geçirmiştir. 1405 - 1468 tarihleri arasında Ağrı, Karakoyunlu toprakları içinde yer almış, Karakoyunlular yıkılınca Ağrı Akkoyunlular'ın egemenliğine geçmiştir. Ağrı, 1514'te yapılan Çaldıran Muharebesi sonrası Yavuz Sultan Selim tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır.

Osmanlı döneminde Şorbulak olarak anılan ilin adı, Ermeniler zamanında Karakilise olarak değiştirilmiştir. Kâzım Karabekir Paşa zamanında ise Karakilise ismi değiştirilerekKaraköse diye adlandırılmıştır.[kaynak belirtilmeli]Nuh Tufanı ile ilgisinden dolayı Tevrat'ta adı geçen Ararat Dağı ve ülkesinin, Ağrı ve çevresinin olduğu sanılması dolayısıyla Ağrı'ya batılılar tarafından Ararat da denilmektedir. 5165 m. yüksekliğiyle Türkiye'nin en büyük dağı olan Ağrı Dağı da il sınırlarındadır.

UYUŞTURUCU

Günümüzde uyuşturucu amaçla kullanılan maddelerin bir kısmı normal tıbbi kullanımı olan ilaçlardır. Bu ilaçlara hydrocodone, kodein, metadon, afyonritalin örnek olarak gösterilebilir.

Aspirin, Esrar, eroin, metamfetamin, kokain, kubar, haşhaş, afyon, "bonzai" (sentetik kenevir) vb. isimlerle tanınırlar ve genellikle bitkisel kaynaklı maddelerden elde edilir. Son derece zararlıdır. Dünyada hızla yayılmaya başlamıştır ve özellikle günümüz gençleri içinde çok yaygındır. Önlenmediği sürece ölüme kadar götürebilir.

Kaynak: Diyarbakır Söz