Ahmet Doğan'a suikast girişimi!

Bulgaristan’da Hak ve Özgürlükler Hareketi Başkanı Ahmet Doğan, partisinin toplantısının yaptığı konuşmada kimliği belirsiz bir adamın silahlı saldırısına uğradı.

Ahmet Doğan'a suikast girişimi!

Doğan’ın konuşma yaptığı platforma aniden çıkan şüpheliyi diğer milletvekilleri etkisiz hale getirdi. Doğan, olaydan yara almadan kurtuldu ama olayın şokunu atamadı.

Saldırgan gözaltına alındı ve toplantı da dağıldı. Doğan’ın konuşması ise daha sonra yazılı olarak delegelere dağıtılacağı bildirildi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi Bulgaristan'da Türklerin haklarını korumak amacı ile kuruldu.

Öte yandan gözaltına alınan saldırganın 25 yaşındaki Oktay Mehmet olduğu ortaya çıktı. Polis, saldırganın daha önce 6 kez suç işlediğini, uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından sabıkası bulunduğunu açıkladı.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) eski milletvekili Ahmet Hüseyin, HÖH Genel Başkanı Ahmet Doğan'a karşı bugüne kadar 12 suikast hazırlandığını söyledi. Hüseyin, bu nedenle Doğan'ın şu anda her zaman altı koruma ile dolaştığını aktardı.

TÜRKİYE KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Sofya'da düzenlenen 8. Olağan Kurultayı'nda parti lideri Ahmet Doğan'a yönelik düzenlenen saldırı girişimiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Saldırı girişimi kınandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz