Ahmet Özal, Cumhurbaşkanı'yla 'Zaman aşımı'nı görüştü

İstanbul'da Huber Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaklaşık 40 dakika görüşen Ahmet Özal, görüşme çıkışı gazetecilere açıklama yaptı.

Ahmet Özal, Cumhurbaşkanı'yla 'Zaman aşımı'nı görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'la Tarabya'da bulunan Huber Köşkü'nde görüştü.

RANDEVU ÜZERİNE

Ahmet Özal, görüşmenin ardından  yaptığı açıklamada, faili meçhul cinayetler ve şüpheli ölümlerle ilgili, zamanaşımı kuralının uygulanmamasına yönelik gerekli yasal düzenlemelerin yapılması talebini iletmek üzere, geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Mecliste grubu bulunan partilerin genel başkanlarından randevu istediğini belirtti.

Görüşmede babası için hazırlanan Adli Tıp Raporu konusundaki şüphelerini de ilettiğini dile getiren Ahmet Özal, Cumhurbaşkanı Gül'ün her şeyin şeffaf olacağını, hiç bir şeyin gizli kalmayacağını ifade ettiğini belirtti.

CUMHURBAŞKANINA GÜVENİYORUM

Ahmet Özal, ''Sayın Cumhurbaşkanına son derece güveniyorum. Babamla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'nu çalıştıran odur. Hiçbir Cumhurbaşkanı daha önce böyle bir şey yapmadı. Madımak ile ilgili de Devlet Denetleme Kurulu'na talimat veren odur. Karanlık 93 yılının aydınlanmasıyla ilgili konularda son derece güvendiğim bir insan sayın Cumhurbaşkanı. Teşekkür ettim kendisine'' diye konuştu.

Ahmet Özal, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın sakladığı belirtilen saç tellerini bu hafta Cumhuriyet Savcılığına, tutanakla teslim edeceğini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz