Ahmet Özal: Rapor bana sürpriz olmadı

Adli Tıp 'ın Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'la ilgili ölüm raporu dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklandı. Raporun ardından Ahmet Özal dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Ahmet Özal: Rapor bana sürpriz olmadı

Ahmet Özal: Gerçek rapor açıklanmadı

Adli Tıp'ın bu raporu sonrası gözler oğlu Ahmet Özal'a çevrildi. Özal raporun açıklanmasının ardından "Türkiye'nin Nabzı" programına telefonla bağlandı.

İşte Ahmet Özal'ın rapor sonrası yaptığı açıklama;

"Adli Tıp raporu yayınlanmadan ve Başsavcılık açıklama yapmadan 4-5 gün önce televizyon ve gazetelere bu rapor sulandırılacak ve karartılacak dedim. Dediğim aynen çıktı. Bana bu çok sürpriz olmadı. Önce Striknin kreatin bulundu denildi. Adli Tıp 24 saat içinde bunu reddetti.

Daha sonra 4 farklı zehir bulundu diye haber çıktı. Fakat Adli Tıp raporunda DTT ve kadminyum var. Diğer iki madde yok. Ama Adli Tıp o zaman diğer haberde olduğu gibi bu haberi yalanlamadı.

Öte yandan Adli Tıp Raporu sızdırıldı diye neden 3 uzman hakkında soruşturma açılıyor? Bu Adli Tıp'ta sızan gerçek raporlar birgün ortaya çıkacak..."

ZEHİRLENMEDİ, ÖLÜM NEDENİ BİLİNMİYOR

Rapora göre mevcut bilgi ve bulgular ile Özal'ın kesin ölüm sebebinin tespit edilemediğinin oy birliğiyle mütala edildiği bildirildi. Ayrıca Özal'ın zehirlendiğine dair bulguya rastlanmadığı kaydedildi. Öldüğü zaman da otopsi yapılamadığı için de kesin ölüm nedeninin tespit edilemediği ifade edildi.

Kaynak: Samanyolu Haber

Kaynak: Diyarbakır Söz