Ailesinden gizlemiş

Dağlıca ve Yeşiltaş karakoluna yönelik saldırıda şehit düşen 8 askerden biri olan Diyarbakırlı Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın acısı baba evinde yürek dağladı.

Ailesinden gizlemiş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş ve Şemdinli ilçesi Dağlıca Karakolu'na terör örgütü mensuplarınca düzenlen saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden biri olan Diyarbakırlı Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın baba evine acı haber ulaştı.

BABA EVİNDE ACI

Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinde ikamet eden şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın babası Galip Kılıç'a acı haber, Kaymakam İsmail Şanlı ve askerler tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba gözyaşlarına hakim olamazken, 9 aylık asker olan Cahit Kılıç'ın 10 kardeşi olduğu, en son çatışmadan önce babası ile telefonla görüştüğü öğrenildi.

YERİNİ SÖYLEMEMİŞ

İlçeye bağlı Gürbüz beldesinde, 11 çocuklu Kılıç ailesinin en büyük çocuğu olan şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın, ailesinin tedirgin olmaması için Hakkari'de vatani görevini yaptığını söylemediği bildirildi. Acı haberle sarsılan ve konuşmakta güçlük çeken şehidin babası Galip Kılıç, oğlu Cahit'in vatani görevini Tekirdağ'da yaptığını sandığını belirterek, "Bize hep Tekirdağ'da asker olduğunu söylüyordu. En son dün görüştük" dedi.

ACI HABER VERİLDİ

Amca Mehmet Kılıç da yeğeni Cahit'in Hakkari'de olduğunu bilmediklerini ifade etti. Komşuları Mehmet Güvercin, Cahit Kılıç'ın, ailesinin tedirgin olmaması için Hakkari'de vatani görevini yaptığını söylemediğini ifade ederek, "Bugün kaymakam ve tabur komutanı gelerek acı haberi verdi. Çok üzüntülüyüz. Ailesi en son dün telefonla görüşmüş" dedi.

Şehidin yakınları ve köylüleri beldedeki kahvehanede baba Kılıç'ı ziyaret ederek taziyelerini iletiyor. Bu sırada fenalaşan baba Kılıç'a, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait 112 Acil Servis ekipleri, ambulansa alarak müdahalede bulundu. Öte yandan, şehidin yakınları gözyaşlarını tutamazken şehidin evinden ağıtlar yükseliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler