Aksoy cezaevinden çıktı

Kırsal’da çıkan çatışmada öldürülen ve örgüt üyesi olan oğlunun cenazesinin kargo kutusunda teslim edilmesiyle gündeme gelen, daha sonra hakkında yürütülen terör soruşturma sonucu tutuklanan Halise Aksoy dün tahliye oldu. Aksoy, "Ben hâlâ gözyaşları içindeyim" dedi.

Aksoy cezaevinden çıktı

PKK’lı olan ve çatışmada öldürülen Oğlu Agit İpek’in kemikleri bir kutu içerisinde kargoyla kendisine teslim edilmesiyle kamuoyunun dikkatlerini üzerine çıkan, dana sonra da yürütülen terör soruşturması kapsamında 28 Nisan 2023'te tutuklanarak cezaevine konulan Halise Aksoy yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında tahliye kararı  verilirken, dün serbest bırakıldı.

Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davadaki tahliye kararının ardından Aksoy cezaevinden çıktı. Aksoy'u DEM Partili Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Leyla Ayaz, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, Rosa Kadın Derneği, Barış Anneleri, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), İnsan Hakları Derneği i(İHD) temsilcileri ve yakınları karşıladı.

ALKIŞLAR VE ZILGITLARLA KARŞILANDI

Alkışlar, zılgıtlar ve çiçeklerle karşılanan Aksoy, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ben hâlâ gözyaşları içerisindeyim. Umarım içerideki tüm yoldaşlarımız da bırakılır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler