Alevi evlerini, DHKP/C işaretlemiş

Polis, İstanbul’da bazı Alevi evlerini kırmızıyla işaretleyip, nefret mesajları yazanların DHKP/C üyesi olduklarını belirledi.

Alevi evlerini, DHKP/C işaretlemiş

İstanbul Gültepe Mahallesi’nde Alevilere ait 10 ev 30 Aralık tarihinde faili meçhul kişilerce kırmızıyla işaretlenmişti. Bu olay aleviler arasında huzursuzluk yarattı. Hükümet yetkilileri, bunu ülkede Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyenlerin işi olduğunu söyledi.

Polis, Gültepe Mahallesi’ndeki Alevi evlerinin işaretlenmesi olayıyla ilgili bir ihbarı değerlendirerek, DHKP/C ile bağlantılı olabileceğini keşfetti.

Alevi evlerinin ilk işaretlenme olayı geçen yılın Şubat ayında Adıyaman’da gerçekleşti. Şehirde 45 ev işaretlendi. Daha sonra bunu Gaziantep’te Alevi evlerinin kapılarının tahrif edilmesi izledi. Kısa bir süre sonra da İzmir’de Alevi evlerinin kapı kollarına çeşitli mektuplar bırakıldı.

İstanbul polisi geçtiğimiz hafta bir DHKP/C üyesinin evine baskın düzenledi ve evde kırmızı sprey kutuları ve yağlı boya ile beraber çok sayıda cd ve teröristlere ait belge buldu. Gözaltına alınan şüpheli Özkan Karakuş, Alevi evlerini kırmızı renkle işaretlediklerini itiraf etti.

Polis ayrıca Mehmet Ceylan ve Murat Doğan adında iki kişiyi de tutukladı. İki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken Karakuş tutuklandı. Kaynaklar, Gültepe’de yapılacak camiyi engellemek için böyle bir eylem yapıldığı yönünde.

Cumartesi günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DHKP/C üyelerine karşı yeni bir operasyon hakkında bir açıklama yaparak, terör örgütünün casusluk faaliyetleri yürütmek için grup kurduğunu ve elde edilen gizli devlet belgelerini başka ülkelere gönderdiklerini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz