'Allah kimseyi düşürmesin'

Denetimli serbestlik yasasının yürürlüğe girmesiyle başlayan tahliyeler sürüyor.

'Allah kimseyi düşürmesin'

CEZA ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu’nun Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan ve cezası 1 yıldan az kalan 8 hükümlü salıverildi.

Denetimli serbestlik yasasının yürürlüğe girmesiyle tahliye yazısı Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi'ne ulaşan 8 hükümlü, işlemlerinin tamamlanmasının ardından salıverildi. Hükümlüler, ellerinde eşya poşetleriyle koşar adımlarla cezaevinden özgürlüğe doğru yol alırken, yasayı çıkaranlara teşekkür etti.

CEZAEVİNDEN TAHLİYELER

Tahliye edilen hükümlülerden 3 ay cezası kalan Serhat Altunkaynak ve 8 ay cezası kalan Aydın Doğan, büyük sevinç yaşadı. Altunkaynak, "Özgürlük kadar güzel bir şey yok. Evi özledim. Allah geride kalan bütün arkadaşlarımızı kurtarsın, şimdi onlara üzülüyoruz. İnşallah bundan sonra cezaevi yüzü görmeyiz. Allah kimseyi cezaevine düşürmesin" dedi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumruk da, hükümlülerin yasa kapsamında salıverilmelerini, toplumla kaynaşma adına olumlu bir şans olarak gördüklerini belirterek, "Temennimiz kimsenin cezaevine girmemesidir" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz