Alman gençten demokrasi nöbetine destek

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tüm yurtta devam eden demokrasi nöbetine destek her geçen gün büyüyor. Kayseri'de devam eden demokrasi nöbetine 23 yaşındaki Alman Stefanie Strobel de katılarak destek oldu.

Alman gençten demokrasi nöbetine destek
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY üyelerinin 15 Temmuz'da gerçekleştirdikleri darbe girişiminden 16 gün geçmesine rağmen, meydanlardaki 'Demokrasi Nöbetleri' coşkuyla sürüyor. Meydanı dolduran kadın, erkek, yaşlı, genç herkes, ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak, ses sisteminden yayınlanan türkülere ve mehter marşlarına eşlik etti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kurulan sahneye çıkarak, 16 günden bu yana meydanları boş bırakmayan binlerce kişiye teşekkür ederek, Demokrasi Nöbeti'nin halkla birlikte bir şölen havasında sürdüğünü, hafta sonuna kadar da bu nöbetlerin devam edeceğini bildirdi. İl Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven de, darbe girişiminde bulunanların en ağır biçimde cezalandırılacağından şüphesi olmadığını ifade ederek, şehitler için dua etti.
Almanya'da özel bir kuruluşta işçi olarak çalışan Kayserili 25 yaşındaki Abdullah Ergin de bilgisayar uzmanı Alman kız arkadaşı 23 yaşındaki Stefanie Strobel ile 'Demokrasi nöbetine' katıldı. Başına, üzerinde 'Türkiye' yazılı bant bağlayan Alman genç kız, Türk halkının demokrasi için nasıl bir mücadele verdiğini anlamaya çalıştığını söyledi. Strobel, darbe girişimi sırasında 250'ye yakın insanın yaşamını yitirmesine çok üzüldüğünü de kaydetti. Alman genç kız, daha sonra eline aldığı Türk bayrağını sallayarak coşkuya ortak oldu.DHA

Kaynak: DHA