Görüş Bildir

Almanya Başkonsolosluğu önünde eylem

Almanya Federal Meclisi’nin Ermeni soykırımı tasarısını onaylamasına tepki gösteren Vatan Partisi üyesi yaklaşık 100 kişi, Beyoğlu’nda Almanya Başkonsolosluğu'nun önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde Türk bayrakları ile başkonsolosluk önüne gelen eylemciler “Hukuk dışı kararı tanımıyoruz” ve “Hukuk çiğnendi nefret suçu işlendi” sloganları attı.

Almanya Başkonsolosluğu önünde eylem
Polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Bu sırada, İnönü Caddesi, araç trafiğine kapatıldı. Çevrede çevik kuvvet polisleri, TOMA’larla güvenlik önlemi aldı. Eylemciler “AİHM kararını Almanya’ya uygulatacağız”, “Alman meclisinin kararı geçersizdir” yazılı pankart açtı.
 BARIŞ VE HUZUR TEHDİT ALTINDADIR

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel yaptığı açıklamada;

“Ermeni Soykırımı’nı tanıma tasarısının gerçek sahibi Amerikan emperyalizmidir. Almanya bu kararla nefret suçunu tahrik etmektedir. Almanya’da barış ve huzur tehdit altındadır. Amerika, Almanya Meclisi’nin altına bomba koymuştur. Ermeni soykırımı emperyalist yalandır. Biz bu yalanı AİHM kararı ile bitirdik ve tarihin çöp tenekesine attık. Artık parlamentolar, belediyeler, üniversiteler hatta tarihçiler bu konuda hüküm vermeye yetkili değildir. Türkiye vatan savaşındaki kararlılığını göstermelidir. İncirlik Amerikan ve Alman uçaklarına kapatılmalıdır” dedi. Basın açıklaması olaysız bitti.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi