Altaç’tan Bahçeliye yanıt!

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı avukat Aydın Altaç, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Davutoğlu’nun Kurucular Kurulu’nda PKK ilintili insanlar var’ sözlerine yanıt verdi. Altaç, “Bizim farkımızı anlayabilmeleri için geleceği görmeleri gerekir.”

Altaç’tan Bahçeliye yanıt!

Star TV’den Nazlı Çelik’e açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin isimleri ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi’nin kurucular kurulunda PKK ile bağlantılı kişiler olduğu iddia eden Bahçeli, “Davutoğlu’nun kurucular kurulunda 20-25 kadar Güneydoğu’da siyaset yapan, meslek sahibi olan ve PKK ile ilintili olan insanlar var. Esas sorun bu” ifadelerini kullanmıştı.

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı avukat Aydın Altaç, MHP lideri Bahçeli’nin açıklamaları hakkında Tigris Haber’e konuştu.

Düşüncelerimizde bölge ayrımı yok

“Kem söz sahibine aittir” diyen Altaç, “Bu nedenle açıklamanın cevap verilebilecek bir yanı yoktur. Aksi takdirde kem söze ve söyleyene önem afetmiş olacağız. Ancak açıklamanın dışında olmak üzere Gelecek Partisi Kurucular Kurulunda ülkemizin 7 bölgesinden ve ülkemizdeki tüm etnik ve inanç gruplarından bir araya gelmiş Türkiye’yi ve Türkiye’nin geleceğini düşünen vatansever olduğu kadar insan sever, tüm doğa ve canlıların hakkını ve hukukunu gözeten arkadaşlarımız var. Bizlerin düşüncesinde bölge ayrımı olmadığı gibi kişilerin düşünce, fikir, etnik aidiyeti ve inancına sonsuz saygı vardır. Temel amacımız bahsettiğiniz açıklamada geçen bölgesel, etnik ve inançlar üzerinde siyaset yaparak güç devşirmek isteyenlere, bu yolla iktidarlarını tahkim etmek isteyenlere karşı mücadele ederek Türkiye’yi normalleştirmek ve yurttaşlarımıza hizmet etmektir. Gelecek Partimizin kuruluşundan günümüze yaklaşık 6 ay geçmiş bulunmaktadır. Bu süre zarfında Türkiye’de yaşanan ekonomi, sosyal, siyasal, sağlık, eğitim ve tüm sorunlara akılcı, rasyonel ve genel menfaatleri gözeten anlayışımızı ortaya koyduk. Bu yaklaşım tarzımız yurttaşlarımız tarafından dikkatle takip edilmekte ve kadir görmektedir. Bu durumun farkına varan çevrelerce polemikler üzerinden veya atf-ı cürümlere enerjimizi boşa harcamamız için gayret içerisine girenlerin olduğunu ve son zamanlarda yoğun çaba harcadıklarını biliyoruz. Merak etmesinler bizler yani Gelecek Partisi kadroları düşündüklerinin ve hayal ettiklerinin çok üzerinde bir siyasi anlayış ve ahlaka sahip olup, belirttiğim siyasi anlayış ve ahlakla ülkeyi yönetmeye talibiz. Bizim farkımızı anlayabilmeleri için geleceği görmeleri gerekir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz