Altı yıl önce öldürülmüş!

HDP önündeki evlat nöbetine katılan anne Necmiye Aybar, 13 yaşında kandırılarak dağa kaçırılan kızı Zilan için oturma eylemine katılmıştı. PKK, kızın 6 yıl önce öldürüldüğünü duyurdu.

Altı yıl önce öldürülmüş!

Terör örgütü PKK'nın çözüm sürecinde kandırıp dağa çıkardığı 12-18 yaş grubundaki çocukların ailelerinin 3 Eylül 2019 günü HDP Diyarbakır il binası önünde başlattığı evlat nöbeti devam ederken, Hakkari'den Diyarbakır'a gelerek oturma eylemine katılan anne Necmiye Aybar kızının ölüm haberiyle yıkıldı.

Dört yıl önce kızı için evlat nöbetine katılan ve teslim olması için çağrıda bulunan anne Necmiye Aybar'ın çığlıkları sonuçsuz kaldı. Terör örgütü PKK, annenin oturma eylemine katıldığı tarihten iki yıl önce kızı Zilan'ın öldürüldüğünü duyurdu.

13 yaşındayken kandırılarak terör örgütünün dağ kadrosuna götürülen Zilan Aybar'ın 2017 yılında Irak'ın kuzeyine düzenlenen bir hava harekatında 5 teröristle birlikte öldürüldüğü bildirildi. Terör örgütü Zilan Aybar'ın ölümünü 6 yıl gizledikten sonra duyurdu.

KIZININ TİŞÖRTÜNÜ GİYİP NÖBETE GELDİ

Necmiye Aybar, kızına duyduğu özlem ve hasret nedeniyle Hakkâri'den Diyarbakır'a gelerek katıldığı evlat nöbetinde şöyle konuşmuştu:

– Kızımı 10 yıldır arıyorum, bulamıyorum. O daha çocuktu. 13 yaşındaydı, alıp kopardılar benden. Kızım gel teslim ol. Ben ameliyat oldum, baban yatalak hasta. Ölmeden seni görmek istiyor. Seni çok merak ediyor. Fotoğrafını duvara asmış, ona bakarak teselli buluyor. Kardeşlerin seni çok özledi.

– Tişörtünü 10 yıldır yıkamadım, onu koklayarak teselli buluyorum. Çukur ve hendek olaylarında evimiz yandı, küle döndü. Sadece kızımın bu tişörtünü ve iki fotoğrafını kurtarabildim. Bu tişörtü gece yastığa serip kafamı koyuyorum. Onun en çok sevdiği tişörtüydü. Bende giyerek buraya geldim. Birkaç arkadaşı gelip teslim oldu, ama ben hiçbir haber alamadım.

Kaynak: Diyarbakır Söz