'Amaç aileleri çocukları ile buluşturmak olsaydı topluma barışı hediye ederlerdi'

HDP Diyarbakır İl binası önünde ailelerin yönlendirilerek eylem yaptırıldığını söyleyen HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, "Amaçları, aileleri çocukları ile buluşturmak olsaydı, bu topluma barışı hediye ederlerdi. Onun için yalan dolan ile toplumu kandıramazlar" dedi.

'Amaç aileleri çocukları ile buluşturmak olsaydı topluma barışı hediye ederlerdi'

Parti binaları önünde yapılan benzer eylemlerde polisin tutumuna ilişkin de konuşan Ceylan, "Polisler, iktidara bağlıdır. İktidarın talepleri doğrultusunda hareket ediyorlar. Başka partilere dönük bu tür eylemler olduğunda izin vermeyen polis ama burada rahatlıkla partimize dönük olduğunda izin verebiliyorlar. Kesinlikle ve kesinlikle yönlendirme durumu söz konusudur" dedi.

'GERÇEKTEN DERTLERİ BULUŞTURMAK OLSAYDI...'

Ailelerin yönlendirildiğine vurgu yapan Ceylan, "Sağduyulu davranacağız. Aileleri de sağduyu çerçevesinde ikna etme çabasında içerisinde olacağız. Elbette bizler de anneyiz ve babayız. Yüreğin ne olduğunu bilen insanlarız. Eğer gerçekten onların evlatları ortada yok ise ondan kaynaklı bir duygusal söz konusu ise sonuna kadar buna saygı duyduğumuzu ifade ediyoruz. Amaçları, aileleri çocukları ile buluşturmak olsaydı, bu topluma barış hediye ederlerdi. Her gün hala can yitiriyoruz, o canların hesabını kim verecek. Onun için yalan dolan ile toplumu kandıramazlar. HDP de bu çirkin politikalara izin vermeyecektir" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz