Görüş Bildir

Amed eyalet sorumlusu öldürüldü

Etkisiz hale getirilen 10 PKK’lının arasında örgütün 'Amed'' eyalet sorumlusu Ertem Karabulut ile İran uyruklu bir kişinin de bulunduğu bildirildi

Amed eyalet sorumlusu öldürüldü

DİYARBAKIR-Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen 10 PKK’lılar arasında örgütün Amed eyalet sorumlusu Ertem Karabulut ile İran uyruklu bir kişinin de bulunduğu öğrenildi.

3 gün önce Lice'nin Birlik ve Şenlik köyleri arasında Bölge Jandarma Komutanlığı'nın yönettiği ve 7. Kolordu Komutanlığı unsurları ile özel kuvvetler, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve korucuların katıldığı operasyonda ölü ele geçirilen 10 PKK’lı cesedi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

2 M16 silah ele geçirildi

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler arasında ''Numan'' kod adlı sözde Amed eyalet sorumlusu Ertem Karabulut ile İran uyruklu bir kişinin de bulunduğu tespit edildi.

PKK’nın eyalet sorumlusu

''Numan'' kod adlı sözde Amed eyalet sorumsulu Karabulut'un, 3 Ocak 2008 günü Diyarbakır'da 6'sı öğrenci 7 kişinin öldüğü ve 66 kişinin yaralandığı dershane önündeki patlama, 20 Ağustos 2012'de Gaziantep'te 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 67 kişinin yaralandığı saldırı ile 2 Haziran 2012'de Lice Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Ercan Kurt'un şehit edilmesi olayının da aralarında bulunduğu çok sayıda saldırının emrini verdiği kaydedildi.

Öte yandan, operasyonda ele geçirilen silahlar arasında örgütün üst düzey sorumlularının kullandığı 2 M16 ile 1 Bixi silah da bulunuyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, detaylı bilgi ve görüntülerin operasyon sonuçlandığında kamuoyu ile paylaşılacağını belirtmişti.

Operasyon kapsamı sürüyor

Amed kırsalında faaliyet gösteren "Doktor Aydın" ve "Çiya Amed" kod adlarını kullanan ve örgütün en tehlikeli isimlerinden olduğu istihbarat raporlarına yansıyan Hacı Türmak'ın da yakalanmasının an meselesi olduğu öne sürüldü. Operasyonda Diyarbakır sorumlusu Ertem Karabulut'la birlikte yardımcısı "Cemal" kod adlı Cihan Nazlıer de öldürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi