'Anayasa'dan Önce Çocuk Yasa'

Çocuk Vakfı'nca Taksim Meydanı'nda kurulan kürsüye çıkan çocuklar, konuyla ilgili taleplerini dile getirdi

'Anayasa'dan Önce Çocuk Yasa'

Çocuk Vakfı'nca düzenlenen ''Anayasa'dan Önce Çocuk Yasa'' kampanyası kapsamında gerçekleştirilen ''Anayasa İçin Çocuk Görüşü Üçüncü Çocuk Buluşması''nda Taksim Meydanı'nda kurulan kürsüye çıkan çocuklar, yeni anayasadan taleplerini dile getirdi.

Burada konuşan vakfın kurucusu Mustafa Ruhi Şirin, ''1 Mayıs'ta yazılmaya başlanan anayasada, çocukların yer alması için çalışıyoruz. Anayasada çocuklar olmayacaksa o anayasa eksik olacaktır. Bir ülkenin nüfus cüzdanı olan anayasada haklarımızı görmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Öğrenci Meclisi Başkanı Serkan Çeçen de anayasada ''genç'' ve ''öğrenci'' tabirlerinin olması gerektiğini vurgulayarak, özgürlükçü ve katılımcı bir anayasa istediklerini söyledi.

TBMM'de birçok yasanın bir gecede çıkarıldığını savunan Çeçen, yeni anayasanın mecliste ''oldu bitti''ye getirilmemesi gerektiğini kaydetti.

Yazarlar Gülten Dayıoğlu, Handan Derya ve Mevlana İdris Zengin'ın de katıldığı etkinlikte, daha sonra bazı öğrenciler de kürsüye çıkarak konuyla ilgili taleplerini dile getirdi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz