Anma etkinliği

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında Diyarbakır ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Anma etkinliği

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılı dolaysıyla Diyarbakır'da merkez Yenişehir ilçesi Anıt Park'ta gerçekleştirilen törende, Vali ve Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu ve 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te başlayan siren sesi eşliğindeki iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, Atatürk Anıtı'nın yanında kurulan meşale yakıldı, bayraklar yarıya indirildi.

ANMA ETKİNLİKLERİ

Törene, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde devam eden anma programında, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan "Atatürk ve 10 Kasım" konulu konuşmasında Atatürk'ün hayatından kesitler aktardı.

ATATÜRK'ÜN HAYATI

Öğrenciler tarafından "Mustafa Kemal'i düşünüyorum" ve "Mustafa Kemaller tükenmez" adlı şiirin okunmasının ardından öğretmenler Atatürk'ün hayatı konulu sunum yaptı.

Programda, "Atatürk'ün Asker Kişiliği" konulu barkovizyon gösterimi yapıldı, Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği Korosu konser verdi.

ERGANİ'DE ANMA

Ergani ilçesinde anma töreni yapıldı.Hükümet Konağında düzenlenen törende, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te başlayan siren sesi eşliğindeki iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende, Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kaygısız tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törene, Ergani Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Alpdündar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Tahta, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İşlek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir Ernez, Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Sav, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kenan Taş, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz