Antalya'da seçime gençlerden ilgi

Antalya'da milletvekilliği seçimi için saat 08.00'de başlayan oy verme işlemine katılım oranının yüksek oldu. Turizm kentinde özellikle gençlerin seçime yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Antalya'da seçime gençlerden ilgi
Bugün yapılan milletvekilliği seçiminde, 4 bin 723 sandıkta 1 milyon 588 bin 111 seçmenin kayıtlı olduğu Antalya'da oy kullanma işlemi saat 08.00'de başladı. Sabah erken saatlerden itibaren sandığa gidilen kentte seçime katılım oranının, diğer seçimlere oranla daha yüksek olduğu görüldü. Özellikle gençlerin seçime ilgisi dikkati çekerken, öğle saatlerinden itibaren yoğunluk artmaya başladı. Emniyet güçlerinin okul bahçeleri ve sandıkların bulunduğu koridorlarda güvenlik önlemi aldığı seçimde, seçmene sandıklarının bulunduğu salonu gösteren görevliler veya yönlendirmelerle destek verildi. Ayrıca sandık ve sıra numarasını bilmeyen seçmen için de mahalle muhtarları aracılığıyla nüfus kimlik numaralarıyla YSK'nın internet sitesinden sandık ve sıra numaraları bilgi desteği de verildi. Bina sorumluları engelli ve yaşlı seçmenin oy kullanma işlemlerine de yardımcı oldu.
'OY VE ÖTESİ' SANDIK BAŞINDA
Bu seçimde olası hilelere karşı siyasi partilerin müşahitlerinin yanı sıra, 'Oy ve Ötesi' grubunun gönüllü müşahitleri de sandık başlarında görev aldı. Antalya'nın 8 ilçesinde örgütlenen 'Oy ve Ötesi'nde kent genelinde 2 binin üzerinde gönüllü görev yaparken, 100'e yakın avukat da hukuki destek veriyor.
BOZUK ASANSÖR TEPKİSİ
Konyaaltı İlçesi'ndeki Bedriye Bileydi İlk ve Ortaokulu'ndaki bozuk asansör, oy kullanmak için gelen yaşlı ve engelli yakınlarını kızdırdı. Asansörün kat numaratörü üzerinde 'Servis Dışıdır' uyarısını görenler hayal kırıklığıyla üst katlara merdivenden çıktı. Kimi vatandaş, "Sürekli çalışan asansör bugün mü bozuldu" diyerek sitemlerini dile getirdi, kimileri yaşlı yakınlarının koluna girerek 4 kat yukarıya çıkmasına yardımcı oldu.
Asansörün arızalandığını belirten okul müdürü Cengiz Ömer, "Asansörümüz bugün arıza yaptı. Servis çağırdık. İçindeki bir kartın yandığını söylediler. Arızalanan kartın yenisini almaya gittiler. Arıza giderilince asansörümüz servise girecek" dedi.
EŞiNİN OY KULLANMASINI BEKLEDİ
Eşi Mehmet Gündüz'ün oy kullanmasını sınıf kapısı önünde kızıyla birlikte bekleyen Rus Natali Gündüz, en kısı zamanda Türk vatandaşı olacağını ve kendisinin de oy kullanma hakkı elde edeceğini belirtti.Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz