Arzakçı siyasete ısınıyor

Uzun süre siyasetten uzak duran MHP eski Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı yeniden aktif siyasete girme planı içerisinde bulunuyor. Arzakçı, Devlet Bahçeli’ye göndermede bulunarak, bölgeye sahip çıkmadığını iddia etti.

Arzakçı siyasete ısınıyor

DİYARBAKIR-Uzun bir süre siyasetten uzak kalan MHP eski Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı yeniden siyasete göz dikti. Bir süredir, siyasi alanda faaliyet gösterme gayretine giren Arzakçı, AK Parti’ye katılma uğraşı içerisinde bulunurken, dünkü açıklamasında 18 yıl ilişkisi olduğu MHP’ye eleştiri okları yöneltti. Arzakçı, 2002’den 2009’a kadar il başkanlığı yaptığını belirterek, Devlet Bahçeli’nin bölgeye sahip çıkmadığını iddia etti. 1991’den bu yana aktif siyaset ile uğraştığını, 2002’den 2009 yılına kadar MHP Diyarbakır İl Başkanlığı yaptığını vurgulayan Arzakçı, şuan bölgedeki çalışmalarına Avrasya Kalkınma Platformu’nun Güneydoğu Temsilciliği ile devam ettiğini söyledi.

 

BÖLGENİN KANAYAN SORUNLARI

Bölgeden 30 yıldır kanayan bir yaranın olduğunu aktaran Arzakçı, “Kürt sorunu, terör sorunu, ne derseniz deyin birçok nedenleri var. Bundan dolayı duyarlı bütün insanlarımızla birlikte bu sorunu nasıl çözeceğimizi istişare ediyoruz. Avrasya Kalkınma Platformu’nun Güneydoğu Temsilcisi olarak hızlı bir şekilde, bölgedeki kanaat önderleri ile dini liderlerle istişareler yapacağız. Yine önümüzdeki günlerde bölgedeki valilerimizle istişare toplantısı yapmayı düşünüyoruz. Güvenlik sorununu çözmemiz lazım, barışı sağlamamız lazım. İstişareler sonrasında Sayın Başbakanımıza rapor sunacağız.” diye konuştu.

"ONLAR STK'LAR KURUYORDA BİZ NEDEN KURMAYALIM"

AK Parti’de siyaset yapma arayışı içerisine giren Arzakçı, Güneydoğu halkının hükümete güvendiğini belirterek Arzakçı, halkla istişare yapılması gerektiğini söyledi. Birilerinin bölgede sürekli bir sivil toplum örgütü kurduğuna dikkat çeken Arzakçı, şöyle konuştu: “Daha sonra bu STK’lar çıkıp onları destekliyor. Peki kardeşim biz neden kurmuyoruz. Bundan sonra onlar 50 ise biz 60 olarak çıkacağız. Çıkıp anlatmalıyız, sırtımızı bir yere dayanarak değil, halkla birlikte olarak. Biz bu ülkenin evladı olarak huzur istiyoruz, barış istiyoruz.”

 

"DEVLET BAHÇELİ'YE, 'KÜRT SORUNUNUN ADI MHP'DİR DEDİM"

MHP’de görev yaparken toplantılarda Güneydoğu sorununu hep Devlet Bahçeli’ye anlattıklarını belirten Arzakçı, Bahçeli’ye Kürt sorunun olduğunu, hatta sorunun isminin MHP olduğunu söylediğini aktardı. Toplantılarda genelde Bahçeli’nin elini öptüklerini ve sağlığına 'duacı' olduklarını ilettiklerini vurgulayan Arzakçı, birgün Bahçeli’ye “Efendim Kürt sorunun ismi MHP’dir” dediğini, Bahçeli’nin de şaşırdığını söyledi. Arzakçı, Bahçeli ile diyalogunu şöyle anlattı: “Ne zaman ki MHP’den bizim gibi 15-20 Kürt kökenli milletvekili Meclis'e gider, ‘Bu halkın temsilcisi bizleriz’ deriz o zaman bu sorun biter. Biz konuşmadığımız sürece birileri çıkar der ki ‘Kürtlerin temsilcisi biziz’. Yani biz çıkmazsak o insanlarımıza birileri sahip çıkacak. Manevi desteğinize ihtiyacımız var dedik ama o manevi desteği göremedik.”

"DEVLET BEY ADAMINA SAHİP ÇIKMIYOR AMA BAŞBAKAN SAHİP ÇIKIYOR"

Arzakçı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet bey devletine sahip çıkar ama adamına sahip çıkmadıktan sonra bu işin anlamı kalmaz. Sayın Başbakanı takdir ediyoruz. Bazen bakıyoruz Alparslan Türkeş’in bir damarı Sayın Başbakan’da var. Adamına sahip çıkıyor. Adamına sahip çıkmak ayrı bir şeydir. Yani sen Hakkari’deki Şırnak’taki adamına sahip çıkmazsan birileri sahip çıkar. Ben çok defa Diyarbakır’da il başkanları toplantısının yapılmasını istedim. Sonra milletvekilleri gelsin şehri gezsin, siz gelin konferans verin. Benim MHP’den ayrılma sebeplerim bunlar. Benden sonra geldi ama içi boş iz bırakamadı.”

"GÜNEYDOĞU İNSANI BAŞBAKANI DESTEKLİYOR AMA ÜZERİNDE BASKI VAR"

Herkesin el birliği ile Başbakan’a destek vermesi gerektiğini bildiren Arzakçı, Diyarbakır ve Güneydoğu insanının Başbakanı desteklediğini fakat üzerinde bir baskının olduğunu ifade etti. Bu baskının ortadan kalkması için halkın yanında hissetmesi gerektiğine dikkat çeken Arzakçı, eğer yanlarında olduğunu hissettiremezsen bu defa halkın diğer tarafta yer alacağını anlattı. Kendisinin şu anda siyasetçi olmadığını söyleyen Arzakçı, isteğinin siyasilerin varlığını ortaya koyması olduğunu ve kağıt üzerinde il başkanlığı ve yöneticiliğin olamayacağını vurguladı.

"KAYITSIZ ŞARTSIZ AK PARTİ'YE GEÇECEĞİZ"

Önümüzdeki günlerde 2 bin kişi ile kayıtsız şartsız AK Parti’ye geçecekleri bilgisini veren Arzakçı, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Başbakanımızın dik duruşundan dolayı, ülkede birlik ve beraberliği istediğinden dolayı Başbakanın ve genel merkezin belirleyeceği bir tarihte 2 bin kişi ile katılım yapmayı düşünüyoruz. Diyarbakır’ın insanı tertemizdir, hepsinin anlı secdeye gider. Hepsi muhafazakardır, hepsi de AK Parti’ye yakın olan insanlardır. Yeter ki orada siyaset yapanlar varlığını ortaya koysun.”

"BÖLGEDE DİĞER PARTİLERİN SANDIK GÖREVLİLERİNİ DE BDP BELİRLİYOR"

Bölgede yıllarca görev yapmış bir siyasetçi olarak özellikle de güvenlik noktasında alınması gereken önlemlerini anlatan Arzakçı, özellikle sandık başında duracak kişilerin çok önemli olduğunun altını çizdi. Bunların gerekirse 1 yıl önceden seçilerek eğitilmesi gerektiğini bildiren Arzakçı, bunları sık sık denetleyerek gerçekten partinin adamı olup olmadığının anlaşılması gerektiğini söyledi. Arzakçı, BDP’nin bölgede sandık başındaki politikasını da şu sözlerle gözler önüne serdi: “MHP’den 200 kişiyi sandık başına yazdırıyor, AK Parti’den 500 kişi yazdırıyor, hiç BDP ile alakaları yokmuş gibi. Sonra sandık başındaki MHPli de, AK Parti'li de, BDP’ye çalışıyor. Sen vekil olarak kontrole gittiğinde de seni tanımamazzlıktan geliyor, çünkü korkuyor. Buna çok dikkat etmek lazım.”

"VAROŞLARDA OY KULLANDIRILMASIN"

İkinci olarak ise bölgede varoşlarda kullanılan oylara dikkat çeken Arzakçı, buralarda oy kullanılmaması gerektiğini, sandıkların devletin güvenliğini tam olarak sağlayabileceği bir yere taşınması gerektiğini aktardı. Aksi halde oy kullanmaya çok kişinin gitmediğini ve bu insanların yerine sandık başındaki BDP’lilerin oy kullandığına işaret eden Arzakçı, oyların hepsinin hemen BDP’ye yazıldığını kaydetti.

"AK PARTİ, YEREL SEÇİMLER İÇİN ŞİMDİDEN 3-4 BİN KİŞİYİ YETİŞTİRMESİ LAZIM"

AK Parti’nin seçim noktasında bu bahsettiklerinden hiçbirini yapmadığını da bildiren Arzakçı, AK Parti’nin yerel seçimlere şimdiden 3-4 bin kişiyi eğitme önerisinde bulundu. Gerekirse ay bir bu kişileri arayarak denetlemesi gerektiğini anlatan Arzakçı, bu eğitimlerle ancak seçimin alınabileceğini söyledi.

"AK PARTİ DİYARBAKIR İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI TALİHSİZDİ"

Dokunulmazlık tartışmaları sonrası istifa eden AK Parti Diyarbakır İl Başkanı’nı da tanıdığını söyleyen Arzakçı, kendisini tandığını, muhafazakar bir insan olduğunu, yaptığı açıklamayı talihsiz bulduğunu söyledi. AK Parti’li başkanın bir muhafazakar olarak BDP gibi düşünemeyeceğini aktaran Arzakçı, “Ben BDP gibi düşüneceksem o zaman niye AK Parti’ye destek vereyim.” dedi.

"DİYARBAKIR'IN YÜZDE 90'I MUHAFAZAKAR, BDP'YE BU KADAR OY İMKANSIZ"

Diyarbakır halkının yüzde 90’nın muhafazakar olduğunun altını çizen Arzakçı, bunların BDP’ye oy vermesinin söz konusu olamayacağını bildirerek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin önüne dikilen iki heykelin bile halkın sembolü olmadığına dikkat çekti. Allah'ın 99 ismi sayısınca kurban keserek bir toplantı ile AK Parti’ye katılacaklarını vurgulayan Arzakçı, rahat 5 bin kişi diyebileceğini fakat 2 bin kişi garanti ile geçiş yapacaklarını duyurdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz