Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ak Parti Genel Merkezi’nde bir görüşme gerçekleştiren Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, asgari ücretin en geç yarın ya da Çarşamba günü belirleneceğini belirtti. Gelişmelerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi aktardıklarını da sözlerine ekledi.

Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi!

Bugün ikinci oturumu gerçekleşen Asgari Ücret Tespit komisyonunda bir sonuç çıkmadı.  Toplantı sorası açıklama yapan Türk-İş Temsilcisi Ramazan Ağar, asgari ücret zammının bayramdan önce netleşeceğini açıklamıştı.

Bu akşam saatlerinde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a asgari ücret tespit komisyonunun çalışmaları ve hangi aşamada oldukları ile ilgili bilgi aktardıklarını belirten Atalay, "Arzu ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Yarın ya da en kötü çarşamba günü belli bir yere varırız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bu gece bir görüşme gerçekleştireceğini bildiren Atalay, şunları kaydetti:

"Sabah Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir ortak toplantı olacak. Perşembe gününü bulmadan bir neticeye varacağımızı umut ediyorum. Taleplerimizi, geldiğimiz noktayı Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ilettim. Belli bir noktaya geldik."

Görüşmede herhangi bir rakam telaffuz edilip edilmediği sorulan Atalay, "Onları söylemenin bir anlamı yok. Ben konuştuktan sonra bir daha ne işçi ne TÜRK-İŞ konuşur. Kendimi de sizi de sıkıntıya sokacak, mahcup edecek bir şey söylemeyeyim. Arzu ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Yarın ya da en kötü çarşamba günü belli bir yere varırız." ifadesini kullandı.

Belirlenecek asgari ücretin kim tarafından açıklanacağı sorulan Atalay, "Bakan Bey ile açıklama yapacağız." cevabını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler