Askerlerin naaşları DNA belirleyecek

Diyarbakırlı şehidin de aralarında bulunduğu üç şehit askerin naaşları, DNA sonucu tespit edilecek.

Askerlerin naaşları  DNA belirleyecek

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’ndeki Geçimli Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, jandarma er Hakan Oktay ve jandarma er Yaşar Karadağ’ın cenazeleri otopsileri yapılmak üzere Ankara’ya getirildi. Karakolun üs bölgesinde nöbet kulübesinden şehit düşen 3 askerin cesetlerinin belirlenmesi için ailelerde DNA örnekleri alındı.

ŞEHİTLERİN CENAZELERİ ANKARADA

Şehit düşen Kırşehirli Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Ordulu jandarma er Hakan Oktay ve Diyarbakırlı jandarma er Yaşar Karadağ’ın cenazeleri otopsileri yapılmak üzere Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Aynı nöbet külübesinde şehit düşen 3 askerin cenazelerinin belirlenmesi için ailelerde DNA örnekleri alındı. Alınan DNA örneklerinin karşılaştırılmasından sonra şehit cenazelerinin belirleneceği ifade edildi. Otopsilerin ardından şehitlerin cenazeleri ailelerine teslim edilecek.

KARADAĞ AİLESİ ANKARAYA GİTTİ

Diyarbakırlı şehit Karadağ'ın ağabeyi ile amcası, cenazenin teşhisi için Ankara'ya gitti.

Çermik ilçesine bağlı Kuyu köyü Muhtarı Fedni Karadağ Hakkari'deki çatışmada şehit olan Yaşar Karadağ'ın cenazesinin Ankara'ya götürüldüğünü belirterek, şöyle dedi: ''Şehit Yaşar Karadağ aynı zamanda benim yeğenim oluyor. Dün şehit cenazesi Hakkari'den Ankara'ya götürüldüğü haberi bize verildi. Cenazenin teşhisi için de şehidin ağabeyi Mustafa Karadağ ile amcası Hacı Karadağ bugün uçakla Ankara'ya gitti.

ACILI BABANIN FERYATLARI

Sabah ayrıca DNA örneği için şehidin babası Cuma Karadağ ile annesi Sultan Karadağ'dan kan örneği istendi. Bunun üzerine şehidin annesi ve babası Çermik Devlet Hastanesi'ne götürülerek, kan örnekleri alındı. Şehit cenazesinin Ankara'da yapılacak teşhisin ardından uçakla Diyarbakır'a getirileceği bize iletildi. Ancak ne zaman geleceği henüz belli değil.''

Kaynak: Diyarbakır Söz