Görüş Bildir

Askerlerle iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güneydoğuda yaşayanlar bu vatanın düşmanıdır diye değerlendirirsek bu da haksızlık olur. Güneydoğuda yaşayan insanlarımızın içerisinde vatanı için her türlü varını yoğunu ortaya koyabilen feda edebilen kardeşlerimiz de vardır. Batıda bu vatana ihanet edenler yok mu? Oralarda da var. Her tarafı bu şekilde değerlendirirsek yanlış yaparız." dedi.

Askerlerle iftarda buluştu

Erdoğan, Mardin 70. Mekanize Piyade Tugayını ziyaret ederek buradaki askerlerle iftarda buluştu. Askerlere hitaben yaptığı konuşmada Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) mensuplarıyla, ramazan ayında anlamlı bir iftar sofrasında bir araya geldiklerini ifade etti.

Askerlerin anlamlı bir dönemde ve anlamlı bölgede çok kutlu bir vazifeyi ifa ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Her yerde, her zaman söyledim, burada da söylüyorum, siz Mehmetçiksiniz, yani küçük Muhammed. İslam dünyasında hiçbir yerde askerine Mehmetçik adını veren bir başka ülke yoktur. Ecdadımız o kadar önemsemiş, o kadar sevmiş ki, askerimize küçük Muhammed anlamına Mehmetçik demiş. Onun için de şu anda birçok şehit veriyoruz ama bilesiniz ki toprağı vatan yapabilmek ancak şehitlerle mümkündür. Aksi takdirde hani arazinin imar görmesi oradaki bazı işlemlere tabidir. Bu toprakların da vatan olması şehit kanlarıyla yoğrulmasıyla mümkündür. Bayrak da böyle, şair diyor ya, 'Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor' o hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız da şehitlerimizin ta kendisi. Bayrağımızın rengi de malum yine şehidimizin kanıdır, bunu böyle değerlendirmişiz, böyle tanımlamışız."

Bölücü terör örgütünün ülkede, kendilerini var etme mücadelesine karşı, bu ülkeyi bölme gayretlerine karşı 20 Temmuz'dan bu yana çok ciddi operasyonlar yapıldığına dikkati çeken Erdoğan, "Bu operasyonlar neticesinde hamdolsun şu anda gelinen nokta işin kırılma noktasıdır. Operasyonlar 11 ilçe, bir ilde bitmiş vaziyette ama görev bitmiş değil, göreve devam ediyoruz. Çünkü yapacağımız henüz çok iş var, bunları bitirmemiz lazım." diye konuştu.

- "Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz"

"Bunları bitirirken de tabi buralardan adeta kovulmuş, buralardan adeta kaçmak durumunda kalmış olan vatandaşlarımızı tekrar yerlerine dönme hususunda oraları imar ederek, inşa ederek, ihya ederek oralara dönmelerini de sağlayacağız, altyapısıyla, üstyapısıyla ve bir yanlışa da tabi fırsat vermeyeceğiz." diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nedir o yanlış? Yani onları ödüllendirmek gibi yanlış yaklaşımlar içerisinde olanlar var, asla böyle bir şey söz konusu değil. Yani Güneydoğuda olanlar, Güneydoğuda yaşayanlar bu vatanın düşmanıdır diye değerlendirirsek bu da haksızlık olur. Güneydoğu’da yaşayan insanlarımızın içerisinde vatanı için her türlü varını yoğunu ortaya koyabilen feda edebilen kardeşlerimiz de vardır. Batıda bu vatana ihanet edenler yok mu? Oralarda da var. Her tarafı bu şekilde değerlendirirsek yanlış yaparız. Onun için bizler başından itibaren dört şeye çok dikkat ettik, 'tek millet' dedik, bu ülke 79 milyonuyla tek millettir. Bizi bölmek isteyenlere biz fırsat vermeyeceğiz. İki, 'tek bayrak' dedik, bizim bayrağımızın karşısına hangi paçavrayı çıkarırlarsa çıkarsınlar onlar paçavralarıyla yok olup giderler ama bizim bayrağımız, ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ diyerek bu yola çıktık, böyle de bu yolda devam edeceğiz. Ve onun için üçüncüsü de 'tek vatan' dedik, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatanı bölmeye bunların gücü yetmeyecektir.

İşte gelinen nokta ortadadır ve sizlerin bu şanlı, bu kutlu mücadelesiyle Elhamdülillah bunlar çok büyük ders aldılar almaya devam ediyorlar, işte 8 bine yakın içeride ve dışarıda bunlar etkisiz hale getirdik. Bu arada tabi beş yüzü aşkın da bizim şehidimiz var ama şehitlerimiz Peygamberlikten sonra en yüce makama yürüdüler ve onların geride bıraktıkları da onların yakınları olarak o makamın inşallah varisleri olacaklar. Ve bu mücadelede son adım tek devlet. Devletimizin içinde bir devlet asla kabul etmeyiz. Tek devletimiz var o da Türkiye Cumhuriyeti Devletidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar sofrasında askerlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Genelkurmay Başkanımıza gerek kuvvet komutanlarımıza ve silahlı kuvvetlerimizin tüm mensuplarına polis teşkilatımızın mensuplarına köy korucularımıza şahsım, milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Allah yar, yardımcımız olsun. Rabbim bizlere başarılı bir şekilde bu operasyonları neticelendirerek bu bölgedeki inşa, ihya faaliyetlerini de inşallah başarılı bir şekilde bitirip huzurun egemen olduğu günleri en kısa zamanda bizlere göstersin diyorum. Şimdiden Ramazan Bayramınızı da tebrik ediyorum. Rabbim birlik, beraberliğimizi daim etsin diyorum." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması öncesinde Kızıltepe Korucubaşı Orhan Kandemir'in ailesiyle de telefonla görüntülü görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve diğer ilgililer de eşlik etti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi