Görüş Bildir

Avrupa ikiyüzlü!

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu “Avrupa aslında daha önce de ikiyüzlülük yapıyordu. Şu an ise maskesini kaldırarak gerçek yüzünü ortaya koydu. Almanlar ‘Türkiye bizi FETÖ konusunda ikna edemedi’ demişler. İkna olmaya niyetleri yok"

Avrupa ikiyüzlü!

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Avrupa aslında daha önce de ikiyüzlülük yapıyordu. Şu an ise maskesini kaldırarak gerçek yüzünü ortaya koydu. Almanlar 'Türkiye bizi FETÖ konusunda ikna edemedi.' demişler. İkna olmaya niyetleri yok." dedi.

Yapıcıoğlu  her geçen gün Avrupa tarafından Müslümanların aleyhine işletilen siyasete karşı Müslümanların da onlara karşı bir tavır takınması gerektiğini bildirdi.

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonun dün15 Temmuz darbe girişiminin Gülen cemaati tarafından yapıldığına ilişkin bir kanıt olmadığı yönünde açıklama yaptığına işaret eden Yapıcıoğlu, "Aslında onlar bu açıklamayla 'Darbeyi onlar planlamadı, onlar yönetip yönlendirmedi. Çünkü onlar bu darbede sadece bir piyon, darbeyi biz yaptık, biz yönettik, onlar ise sadece piyonlarımız.' demek istiyorlar." ifadesini kullandı.

- "Yıllık geliri trilyon dolar olan bir ülkede insanlar aç"

Merhum Necmettin Erbakan'ın "Siyasete ilgisiz Müslümanlar, İslam'a ilgisiz kişiler tarafından yönetilmeye mahkumdurlar." dediğini anımsatan Yapıcıoğlu, İslam ülkelerinin büyük bir yıkım yaşadığını, Müslümanların da memleketlerini terk ederek kuru bir ekmeğe muhtaç kaldığına değindi.

Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Yeraltı kaynakları bakımından oldukça zengin ve dünyanın en verimli topraklarına sahip Musul’dan insanlar can güvenliğinden dolayı kaçmak zorunda kalıyor. Bu toprakların asıl sahibi olan Müslümanlar yol kenarlarında yemek dağıtan araçların önünde kuyruğa girerek saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar. Irak'ın yeraltı kaynaklarının işletilmesi durumunda yıllık geliri trilyon dolar olan bir ülkede insanlar aç."

Avrupa’nın Türkiye’de ki referandum süreci ve öncesinde de FETÖ darbesi karşısında takındığı tavır hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, "Avrupa aslında daha önce de ikiyüzlülük yapıyordu. Şu an ise maskesini kaldırarak gerçek yüzünü ortaya koydu. Almanlar, 'Türkiye bizi FETÖ konusunda ikna edemedi.' demişler. İkna olmaya niyetleri yok." dedi.

- "Ülkenin menfaati için 'evet' kararı aldık"

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Anayasa değişikliğinin ülkenin menfaatine olduğuna inandık. Ülkenin menfaati için 'evet' kararı aldık. 'Evet' ya da 'hayır' cephesindeki partilerin yer değiştirmesi durumunda da kararımız değişmez." ifadesini kullandı.

Yapıcıoğlu, Musul’da ABD uçakları tarafından bir okulun bombalanması sonucu yüzlerce masum sivilin hayatını kaybettiği olaya da tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Bu toplumun ıslahı için kadınlarımıza çok iş düşmektedir. Zira kadın, toplumun yüzde 50'sini teşkil etmekle kalmıyor, diğer yarısının da annesi ve ilk öğretmenidir. Yani geri kalan yarısının da şekillenmesinde önemli rol alıyor. Dolayısıyla böylesine mühim bir konumda olan kadınlarımızın da toplumun idaresi ve şekillenmesi için etkin olarak siyasette yer almaları önemlidir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi