Aygan: Bİzi Ersever kurtardı

JİTEM itirafçısı Aygan, Cem Ersever imzalı gizli belge sayesinde kurtarılmaları olayını Cihan Haber Ajansı'na anlattı. Aygan,”Tekirdağ’da yakalandık. Cem Ersever’in sayesinde kurtulduk.” Dedi.

Aygan: Bİzi Ersever kurtardı

JİTEM itirafçısı Aygan, Tekirdağ'daki görevlerinin, bir işadamının ihracat-ithalat işlerine engel olan bir firma sahibinin saf dışı bırakılması olduğunu söyledi. İşadamının oğlunun, otel penceresinden havaya ateş açması sonucu, polisin kendilerini karakola götürdüğünü ifade eden Aygan, Cem Ersever imzalı JİTEM belgesiyle serbest bırakıldıklarını anlattı.

1991 yılında kendilerini Binbaşı Cem Ersever'in özel bir göreve gönderdiğini söyleyen Aygan, "Geçmişte kaçakçılık suçundan sabıkalı Mardinli Necat S'nin oğlu, Murat S de bizimle birlikte JİTEM'de askerliğini yapmıştı. Bir gün komutanımız binbaşı Cem Ersever; beni, İbrahim Babat'ı ve Fethi Çetin'i makamına çağırıp özel olarak görüştü. Bizi, Tekirdağ'da ithalat-ihracat işleriyle uğraşan Necat S.'nin yanına gönderdi." dedi.

İÇİ PARA DOLU ZARF

Necat S.'nin "ticaret" işlerine engel olmaya çalışan bir firmanın imalathanesine bomba ile zarar vermelerini veya rakip firmanın sahibini silahlı bir eylemle saf dışı bırakmalarını istediğini aktaran Abdülkadir Aygan, "Biz zaten Ersever'in emrinde askerdik bize ne emir verilse yapacaktık." diye devam etti.

Görüşmeden sonra Necat S.'nin oğlu Murat'a içi para ile dolu bir zarfı vererek, "Oğlum git arkadaşlarını bu gece gezdir, eğlendir." dediğini aktaran Aygan, geç saatlere kadar bir kır gazinosunda eğlendiklerini söyledi.

‘TEKRAR D.BAKIR’A DÖNDÜK’

Daha sonra Tekirdağ Emniyet Merkez Amirliği'nin bitişiğindeki bir otele yerleştiklerini aktaran Aygan, telefonda kız arkadaşıyla konuşan Murat S.'nin, bir süre sonra sinirlenerek masanın üzerinde duran tabancayı aldığını ve pencereden dışarıya doğru beş-altı el ateş ettiğini söyledi.

Daha sonra odaya polislerin geldiğini ifade eden Abdülkadir Aygan, karakola götürüldüklerini; buraya inzibat merkezinden bir rütbelinin gelerek karakola amiriyle görüştüğünü belirtti. Geceyi yine otellerinde geçirdiklerini, ertesi gün de karakola giderek silahlarını geri aldıklarını ifade eden Aygün, "O saatten sonra Tekirdağ'da kalıp bir şey yapmamızın riskli olacağına karar verildi.Cem Ersever'in emriyle Diyarbakır'a döndük." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz