Bakan Efkan Ala'dan flaş açıklamalar

İçişler Bakanı Efkan Ala Taksim'deki canlı bomba eylemini yapan Mehmet Öztürk ve Nevruz kutlamasında alınan güvenlik önlemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Efkan Ala'dan flaş açıklamalar

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Taksim saldırısı için yaptığı açıklamada, Nevruz kutlamalarının güvenliği için de bilgi verdi.

Türkiye’de 18 il ve ilçede Nevruz’a izin verildi. Bazı il ve ilçelerde bu yıl yapılmamasının güvenlik bakımından daha yararlı olabileceği Valilikler ve kaymakamlıklar tarafından belirtildi.

Bazı olayların üst üste gelmesinden dolayı daha sonra yapmaları şartıyla ertelemeler bildirilmiştir. Vatandaşlarımız da kendilerine gerekçesiyle kendilerine aktarılan hususlar makul karşılanmıştır.

Şu an itibariyle 7 ilçe ve Şırnak il merkezinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Bu arada terör operasyonlarının olduğu bölgelerde yalnızca güvenlik görevlilerinin çalışmadığını aynı zamanda operasyonları kontrol eden çok sayıda müfettişin de görevlendiği belirtildi.

TAKSİM BOMBACISI MEHMET ÖZTÜRK

Taksim'deki canlı bomba eylemini gerçekleştiren kişinin Gaziantep nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Öztürk olduğunun kesinleştiğini belirten Bakan Ala, şahsın şimdiye kadar bir aranma kararının olmadığını de ifade etti. Patlamaya ilişkin şu ana kadar 5 gözaltı olduğunun altını çizen Efkan Ala, devletin tüm gücüyle teröre karşı mücadelede kararlı olduğunu da söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler