Bakan Ergün: Bugün Türkiye'nin başını ağrıtan en önemli mesele terördür

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, bugün Türkiye'nin en önemli meselesinin terör sorunu olduğunu belirterek, ''Türkiye bunu da bertaraf edecektir'' dedi.

Bakan Ergün: Bugün Türkiye'nin başını ağrıtan en önemli mesele terördür

Partisinin Kocaeli teşkilatınca bir restorantta düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Ergün, 1990'lı yılların Türkiye'nin kayıp yılları olduğunu, Türkiye'nin bu yıllarda her açıdan çok kaybının bulunduğunu söyledi.

Bakan Ergün, 1990'lı yılların bir anlamda Türkiye açısından 20. yüzyılın özeti gibi olduğunu, 21. yüzyıla girerken AK Parti'nin doğmasının önemli olduğunu vurgulayarak, ''Geçmişte çekilen sıkıntılar, parti kapatmalar, darbe teşebbüsleri, 28 Şubatlar, siyasi yasaklamalar, genel başkanlarının hapse girmesi, ömür boyu siyaset yapamaz hale getirilmek istenmesi, AK Parti kurulur kurulmaz kapatma davaları açılması gibi gelişmeler, aslında 21. yüzyılda çok önemli bir siyasi hareketin doğacak olmasının sancılarıdır'' diye konuştu.

Sancılı dönemin ardından Türkiye'nin önünün 10 yılda açıldığını dile getiren Ergün, çok büyük dönüşüm yaşandığını belirtti.

Bakan Ergün, Türkiye'nin bir dönüşüme tabi tutulduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

''Bazı zamanlar zahmetli oldu, o zahmetli zamanları hep birlikte yaşadık. Parlamento, Cumhurbaşkanı seçemez duruma geldi. Yargı, asker, siyasetin bir kanadı, işbirliği içinde Türkiye'yi kilitlemeye çalıştılar. Partimize yine kapatma davası açıldı, hem de yüzde 47 oy almamızın ardından. Çünkü biz milletten aldığımız destekle Türkiye'yi dönüştürmek istiyoruz, Türkiye'nin yeni yasalara, yeni anayasaya ihtiyacı var. Bunları parlamentoya getirmek istiyoruz, 'Hayır yapamazsınız...' Niye? Bir grup, darbe dahil olmak üzere her türlü teşebbüste bulunma cüretini gösterebiliyor. Tüm bunlarla mücadele edildi, en nihayetinde herkesin kanatları biraz suya değdi, başı öne eğilenler, süngüsü düşenler oldu 12 Eylül referandumuyla. Millet yüzde 58, anayasadaki köklü reformlara 'evet' deyince herkes yelkenleri suya indirmiş oldu. Ondan sonra Türkiye'nin önü daha da açıldı. Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl boyunca 2023 yılına kadar ki gelişme ve değişim planlarını yapma ve hayata geçirme fırsatı ortaya çıkmış oldu.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz