Bakan Günay'ın dikkat çektiği konu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, mavinin arandığı kadar, yeşilin de arandığı ifade etti.

Bakan Günay'ın dikkat çektiği konu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, mavinin arandığı kadar, yeşilin de arandığı yeni güzergahlara, yeni ulaşım noktalarına dünyanın ilgisinin gittikçe arttığını söyledi.

Bakan Günay, Rize'de tarihi ve turistik merkezleri ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin turizmini çeşitlendirmeye çalıştıklarını belirterek, ''Türkiye'nin turizmi esas itibariyle kitle turizmi ve deniz kıyılarına yoğunlaşmış vaziyette. Ama dünyada artık turistlerin yeni arayışları başladı. Mavinin arandığı kadar, yeşilin de arandığı yeni güzergahlara, yeni ulaşım noktalarına dünyanın ilgisi gittikçe artıyor. Türkiye, artık sadece Avrupa kıtasında değil, dünyanın sıcak iklimi olan ülkelerinde ve coğrafyalarında da tanıtım yapıyor'' dedi.

Bu yıl Türkiye'nin dünyanın 6. en büyük turizm merkezi olduğunu ifade eden Bakan Günay, ''Tek başına Antalya 10 milyon turist ağırlıyor. Karadeniz Bölgesi'ne de bir kaç milyon insanı getirebildiğimiz ve bu yaylaları onlara doğayı bozmadan tanıtabildiğimiz takdirde, bölge insanının ekonomik ve sosyal gelişmesine çok büyük katkı yapacağız. Bu konuda bölgeden de çok ciddi bir istek başladı'' diye konuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz