Bakan kurum Diyarbakır'da

Çevre ve Şehirçilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün kurmaylarıyla Diyarbakır'a çıkarma yapıyor. Kurum, Sur ilçesindeki yapılanmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Bakan kurum Diyarbakır'da

Çevre ve Şehirçilik Bakanı Murat Kurum, günübirlik çeşitli temaslarda ve toplantılarda bulunmak üzere bugün, Bakanlık kurmaylarıyla birlikte, Diyarbakır'a geliyor.

İl Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu başta olmak üzere kentteki yetkililerin eşlik edeceği Diyarbakır'daki temaslarında Bakan Kurum ilk olarak, 10.30 sularında bir otelin toplantı salonunda, İl Değerlendirme toplantısı gerçekleştirecek. Toplantıya Daire ve Bölge Müdürlerinin yansıra, İş Adamları, Oda Başkanları ise STK temsilcileri katılacak.

İÇKALE TEMASLARI

İl Valisi ve Belediye Başkanvekili Basrioğlu'nun da kentte yürütülen büyükşehir ve kamu kuruluşlarının yatırımlarıyla ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştireceği, İl Değerlendirme Toplantısından sonra Bakan ve beraberindekiler, Sur ilçesindeki tarihi İç Kale merkezine geçecek. Burada, İl Valisi Güzeloğlu'nu ziyaret edecek olan Bakan Kurum, daha sonra basın mensuplarına kentle ilgili önemli açıklamalarda bulunacak.

SUR İÇİ İNCELEMESİ

Gazetecilere yapacağı açıklama ve gelen soruları yanıtlamadan sonra İl Valisi Güzeloğlu ile diğer yetkililerle birlikte Çevre ve Şehirçilik Bakanı Murat Kurum, Sur ilçesinde incelemelerde bulunacak. Kurum, inşaatları devam eden Sur içindeki yapıların son durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra, Diyarbakır'ın yaşadığı işsizliği önemli bir ölçüde giderecek olan 4. Oto Sanayi Sitesinde inceleme yapacak. Bu yılın ortasında faaliyete girmesi hedeflenen Sanayi Sitesinin son durumunu hakkında bilgi alıp, basın mensuplarını bilgilendirdikten sonra Bakan Kurum, AK Parti İl Başkanlığı'na ziyarette bulunacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler