Bakan müjdeyi verdi: Deprem bölgesi için Aile ve Gençlik Fonu şartları esnedi

Depremin üzerinden bir yıl geçti. Depremle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Bakan müjdeyi verdi: Deprem bölgesi için Aile ve Gençlik Fonu şartları esnedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'nu oluştururken uluslararası kriterlerden faydalandık. Ancak deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tuttuk. İlerleyen süreçte programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız" dedi.

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların 15 Şubat'tan itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesinden alınacağını belirtti. Pilot bölge olarak deprem bölgesinin belirlendiğini aktaran Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'nu oluştururken uluslararası kriterlerden faydalandık. Ancak deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tuttuk.

İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını alacağız. İlerleyen süreçte programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız.

Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız.

Gençlerimiz bu destekle aynı zamanda kendi projelerini hayata geçirebilecek. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere, toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz