Bakan Şahin:'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Yola çıkarken 'önce insan' dedik. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' dedik'' diye konuştu.

Bakan Şahin:'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'

Şahin, Adana'nın merkez ilçe Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılan ''Yüreğir Mevlana Kültür Evi''nin açılış töreninde, insan odaklı hizmet anlayışına sahip olduklarını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı insan merkezli hizmet anlayışını tüm Türkiye'ye yaydıklarını anlatan Şahin, ''Yola çıkarken 'önce insan' dedik. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' dedik. Bir taraftan ülkemizin sorun alanlarını tespit ederken, bir taraftan bölgesel kalkınma hamlesi için gerekenleri yaparak yola çıktık'' dedi.

Şahin, devlet ne kadar önemliyse, yerel yönetimlerin de en az o kadar önemli olduğunu, yerel yönetimlerin yerinde üretime dönüşmesine, güçlenmesine, sosyal belediyecilik anlayışını kazanmasına en önemli iş olarak baktıklarını vurguladı.

Bugün Hz. Peygamberin doğduğu gün olduğunu anımsatan Şahin, şöyle devam etti:

''Bugün 20 Nisan, 1441 yıl önce Hz. Peygamberin doğduğu gün. O mübarek insan doğarken insanlık yeniden doğmuştur. O mübarek insan doğduğunda kulun kula köle olduğu, zenginin adam yerine konup, fakirin yok sayıldığı bir cahiliye döneminin bitişidir. Hz. Peygamberin doğması, merhametin, vicdanın doğmasıdır. 1441 yıl sonra onun evrensel mesajını iyi okumamız gerekiyor. Adana için, Türkiye için, insanlık, dünya için iyi okumamız gerekiyor. Bugün yaşadığımız bir çok sorunun sonuç olduğunu, çözümün öyle karışık olmadığını, çözümün insanın kendinde olduğunu hepimizin düşünmesi lazım. Çözüm insanın kendinde başlıyor. Hz. Mevlana'nın söylediği gibi barış kalpte başlar. Herkesin kendine 'bugün ben insanlık, için, komşum için, akrabam için, milletim için, anam babam için ne yaptım?' diye sorması gerekiyor. Bunu sorduğumuzda aldığımız cevap çok önemlidir. Hz. Mevlana'nın torunları, Yüce Peygamberin ümmeti olarak bize düşen budur. Buradaki cevabı çok iyi analiz etmek gerekiyor.''

Şahin, Türk halkının ''komşusu açken tok yatan bizden değildir'' anlayışının mensupları olduğunu, bu nedenle sosyal yapıda gerçekleştirilen bu çalışmaları çok önemsediğini bildirdi.

Sosyal belediyeciliğin insan odaklı çalışma olduğunu dile getiren Şahin, ''İnsanlığa hizmet etmenin en önemli çalışmasıdır. Buraya gelen benim kardeşim, ablam kendini daha iyi yetiştirecektir. Kendini daha iyi yetiştirdiği için çocukları daha iyi olacaktır. Evde daha huzurlu, mutlu olacaktır. Eşiyle olan iletişim kanallarını daha da açacaktır. Bu ülkenin geleceği için en büyük zenginliği oluşturacaktır. Beşeri sermaye bizim için çok önemlidir. Her biriniz bizim için çok önemlisiniz, değerlisiniz'' ifadelerini kullandı.

''Başbakanımızın güçlü liderliğinde, hükümetimiz olarak sizlerin hizmetkarıyız'' diyen Şahin, şunları kaydetti:

''Bu çalışmalar o kadar önemli ki; toplumsal huzur ve barış için çok önemli. Adana'ya gelen kardeşimin kendi içinde gettolaşmaması, kendini Adanalı hissetmesi çok önemli. Buradaki kardeşlerime çok iş düştüğünü, burada yapılması gereken ne varsa yerel yönetimleri, sivil toplumları, milletvekillerimizle hepimizin birlikte hareket etmesi çok önemli. Ülkenin, Yüreğir'in, Adana'nın geleceği için tek vücut olmalıyız. Bakan olarak ben sizin hizmetkarınız olduğumu, sizden gelen talepleri yapmak adına bütün gücümle, ekibimle yanınızda olduğumu ifade etmek istiyorum. Sizleri Allah için seviyoruz. Nerede doğarsa doğsun, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun, kadın olsun, erkek olsun, bizim anlayışımıza göre eşrefi mahlukattır, insandır. O yüzden gücümüzü birleştireceğiz. Elele vereceğiz. Allah'ın izniyle aydınlık geleceğe hep beraber ulaşacağız.''

Konuşmaların ardından kültür evini gezen Bakan Şahin, çalışmalarla ilgili bilgiler alıp, kursiyerlerle görüştü. Şahin, bir kursiyerin bağlama sazıyla çaldığı türkülere eşlik etti. Buradan çıkışta Bakan Şahin'in önünü kesen 72 yaşındaki Fehime Apak, kendi yazdığı bir şiiri okudu. Şahin, yaşlı kadına teşekkür ederek, bir süre sohbet etti.

Bakan Şahin, daha sonra Yüreğir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Mahmut Çelikcan'dan ilçeyle ilgili bilgiler aldı. Şahin, ardından AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler