Görüş Bildir

Bakan Soylu: YSK suç duyurusunda bulunacaktır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki mitingine ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür" dedi.

Bakan Soylu: YSK suç duyurusunda bulunacaktır

Bugün meydanlarda herkesin hayallerini gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkıyorlardı. Gelenler kadar otobüslere sığmayıp dönenler vardı. Böyle bir miting, sahipleniş Türkiye siyasi hayatında yok. Bu büyük bir sahipleniş. Mitingde büyük bir coşku vardı. Mitinge katılan İstanbullunun ortaya koyduğu o sahipleniş. Bir gün önce CHP'nin İstanbul mitingi vardı. Yarısı kadar insan yoktu. Bu seçim özelliği şu herkes rolünü açık oynuyor. Mesela Murat Karayılan ile aynı safta olmaktan imtina etmiyorlar. Birçok başlığın olduğu, Türkiye'ye dışardan müdahale edilmeye çalışıldığı bir aklın olduğu bir seçime gidiyoruz. Tutsaklar serbest bırakılacak diyor, öteki taraf diyor ki Selo'nun içeride durması yanlış diyor. Her şey açık çok net. Bu ülkede Tayyip Erdoğan biz Atatürk Havalimanın ABD'ye veriyoruz dese ne olur neler olur ülkede. O kadar netler ki hiç kimse umurlarında değil.

"TAYYİP ERDOĞAN İLE BATİ VESAYETİNİ TASFİYE ETMİŞTİR"

Türkiye küresel egemenliğin şu anda en büyük çarpışma alanı. Çünkü diğerlerine nüfuz edebilmek için buraya müdahale etmeli. Biden bu sefer darbe ile değil bu sefer seçimle dedi. Tayyip Erdoğan 1960'da kurulan batı vesayetini tasfiye etti. Türkiye darbeye karşı alarm halinde onu okuyorlar. Yani aynısıyla karşı karşıyayız şu an. Tasfiyeyi yaptığın zaman Kızılelma'yı yapabiliyorsun, gazı yapabiliyorsun, petrolü çıkarabiliyorsun. Türkiye'de faili meçhul cinayet var mı şu anda. Tayyip Erdoğan ile Batı vesayetini tasfiye etmiştir. Yürütmenin şu anda elinde olduğu ancak batı yanlısı olan bir kurum yoktur. Türkiye'de medyanın batıya dönük olduğu zamanlar oldu. Amerikan Büyükelçileri bir şey söyledimi manşet olurdu. Şimdi ABD başkanı bir şey dese Türkiye onu sallamıyor.

Ben geçmişte yaşadığım mağduriyetleri bir daha yaşamak istemiyorum diyor insanlar. İnsanların söylediği reis tekneyi batırmadı ve ben sahip çıkıyorum. Eğer batının etkisi olan ajanlar kalsaydı ilerleyebilir miydik? Türkiye'de cinayet olup da failini bulmadığımız kalmadı. Bir geleceği iyi görüyoruz. Çünkü Cumhur ittifakın bileşenleri bizim medeniyetimiz ortaya koyduğu değerleri ifade ediyor. Öbür ittifak neyi ifade ediyor kumar masanı. Bunu ben söylemiyorum bunu onlar söylüyor. Bunlar Amerika'nın çocukları. Batı yeterli sızmayı sağlayamadığı için bizzat bunları yapıyor. Kandil benden daha iyi seçim çalışması yapıyor, bir otobüsleri yok. Kandil üst üste açıklama yapıyor. Biri çıkıyor Afrin'i özgürleştireceğiz diyor bir milletvekili özerklik diyor. Vatandaşımız bunu görüyor. Gençlerde ciddi bir bize yöneliş var, çünkü gençler karşı taraftaki kakofoniyi görüyor.

"MERAL AKŞENER TERÖR YANDAŞLARIYLA AYNI YERDE DURUYOR"

Türkiye'nin koalisyonlarla ilgili çok acı bir geçmişi var. 15 aylık bir hükümete ne yaptırabileceksiniz hiçbir şey yaptıramayacaksınız. Onların istediği de budur. İşte Tayyip Erdoğan'ın tasviye ettiği sistem budur. Bunu tasfiye ettikten sonra gelen sistem Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Son 5 yılda 15 Temmuz darbesi, pandemi, savaş, deprem yaşadık. Bir gün hükümeti tutmazlardı. Meral Akşener neyi ifade ediyor, daha önce milliyetçilik şablonu ile geldiğini ifade etti şimdi terör yandaşlarıyla aynı yerde duruyor. Ben seçime kadar konuşmuyorum diyor, bu koalisyon örneğidir. Batı o koalisyon ortaklarından birine fitneyi sokar ve dağıtır.

"MANDA VE HİMAYECİLER BUGÜN CHP'Yİ İŞGAL ETMİŞLER"

Deniz Baykal'ın AB meselesinde Sayın Erdoğan'a dediği şey 'Sayın Başbakan derhal uçağınıza binin gelin biz sizin arkanızdayız'dı. Şimdi nerde milli bir adım atsak gözümüzü çıkaracaklar. Cumhuriyet Halk partisinde benim kanaatime göre mili değerlere bağlı gruplar geri geleceklerdir. 4 Eylül'de Sivas Kongresi yapılıyor. Büyük tartışalar yapılıyor ve neticede o heyette iki karar tartışılıyor biri manda ve himayeyi destekliyor diğerleri karşı çıkıyor. Ve oradan iki karar çıkıyor milletin geleceğini yine millet kurtarır ile manda ve himaye kabul edilemez çıkıyor. Manda ve himayeciler bugün CHP'yi işgal etmişler. Tarih diyor ki bu CHP 4 Eylül kongresinin kararlarına itiraz eden CHP'dir. 14 Mayıs'ın birkaç özelliği var. Biz büyük devlet olma özelliğimize ne zaman başladık biliyor musunuz yaptıkları her hamleye asimetrik hamle yaparak. Eğer biz itibarı az olan bir ülke olsaydık Türkiye'nin ayağına Ukrayna ve Rusya için gelmezlerdi. İkinci 14 Mayıs'ta IMF olan borcumuzun bitmesidir. Şimdi üçüncü 14 Mayıs geliyor.

Türkiye'de bunlar bir şımarıkla özerklik ilanı yaptılar, Türkiye şamarı vurdu. Ben Hatay'daydım deprem de Hatay'ın ne kadar önemli olduğu ortaya koyduk. Şimdi bu bölgede bir terör devletin olması ne kadar güvenli olur. Biz burada ABD'ye güvenseydik sonumuz Afganistan gibi olacaktık. Türkiye'yi aynı paradoksa koymaya çalışıyorlar; tek tip kültür, tek tip devlet, cinsiyetsizlik... Sırtlarını dayamışlar Batı'ya.

"'BU TİP PROVOKATİF ŞEYLER YAPARSAM KENDİ SİYASETİMİ KURTARIRIM' DİYOR"

Kendini devletin üzerinde gören. İBB'yi terör örgütü elemanlarıyla dolduran bu şahıs özellikle gittiği her yerde bu tip provokatif ve tahrik gücü olan işler gerçekleştiriyor. Bugün Sivas'ta da mitingi vardı. İstanbul'daki hizmeti bittiği için Sivas'taki, Erzurum'daki hizmeti gerçekleştirmek için adım atıyor. Şimdi 4 Mayıs'tan sonra siyasi faaliyetlerle ilgili izin verme hakkı kimdedir YSK'dadır. Belli prosedürler içerisinde kampanya yapabilirsiniz ama çerçeveleri vardır. Bir ilde böyle bir miting söz konusuysa oraya ait alanlar var. Örneğin İstanbul'da kura çekildi ve İBB tarafından Yenikapı kazındı. Cumhuriyet tarihinin en büyük gelirini alan belediye İBB'dir. Diğer İstanbul belediyeleriyle kıyaslayarak söylüyorum. Mağduriyet edebiyatı yapıyor. İstanbul'daki halini görüyorum diplerde. Ancak nerelerden kurtarabilirim 'Bu tip provokatif şeyler yaparsam kendi siyasetimi kurtarırım' diyor. Bugün Sivas için müracaat ediyor. 7 Mayıs için Mevlana meydanı bölgesinde 'halkı selamlama' teklifinin oy çokluğuyla reddine. Diyor ki izin istiyorum sizden 'size ayarladığım bir yer var' diyor YSK. Nasıl ki İstanbul'da bize Atatürk Havalimanı'nda yap dediler orada da aynı şekilde yer verilmiş. Bu beyefendi ona rağmen o dediği yerde miting yaptı. Bu bir kanunsuzluk. O zaman herkes istediği yerde istediği şeye sahip olsun. Böyle bir şey yok ki. Bunu yapmasının tek bir sebebi var. Bu arkadaşın gündem hastalığı var. Zaten Bay Kemal, Mansur Yavaş ve İmamoğlu birbirlerinden nefret ediyorlar. Esas rekabetleri bizle değil, kendi içerleriyle. Sivas'ta YSK'nın başka bir yeri gösterebilecekken getirip burada bu işi inatla yapmak istemesinin temel sebebi bu kavgayı kanatmak. Cumhurbaşkanımız Erzurum mitingini nerede yaptı? İstasyonun yanındaki büyük bir alanda YSK'nın gösterdiği yerde. Akşener'de aynı yerlerde merkezde yapmak istedi 'orada yapamazsın, sizin yeriniz orası' dediler. Neden? Çünkü kalabalık toplayamıyorlar. Kendi gövde gösterimi yapayım oradan çıkayım diyorlar. Miting dediğiniz, miting alanında yapılır. Ekrem İmamoğlu Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardandır. Hem yalancı hem sahtekardır. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs Pazar günü Yakutiye Kent meydanından başlayarak, "Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirecektir gereğini bilgilerinize arz ederim. Suat Dülger Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı imzalı. Bir yerde olay çıkartmak istiyorlar. Biliyorsunuz bunların yalanları çoktur. Bu belgeye bir cevap versinler. Devletin Valisine hakaret ediyorsun. Bin polis var. Bunlar ne yaptılar buna rağmen aynı Sivas'ta yaptıkları gibi seçim kurulu izin vermemesine rağmen. Bunların hepsi hak düşürücüdür. Toplum nezdinde itibarını kaybettiği çok net bir şekilde gözüküyor. İstanbul'da hiçbir hizmeti yok. Bir tahriki de şuradadır. Van'da Selo'ya özgürlük naraları atılırken bunlar HDP'nin ve PKK'nın zafer işaretini yaptılar.

"POLİS VE TOMALAR MÜDAHALE ETTİ"

Yalanı yukarıdan aşağıya bu kadar net konuşabilen ikinci kişi yok. Genel hazımsızlık İstanbul mitingi. Midelerine oturdu. Büyük İstanbul Mitinginin konuşmasını engellemek için başarısız bir siyaseti ortaya koymaya çalıştı. Polis ve TOMA'lar müdahale etti. Hastaneye götürülenlerden biri itiş kakışmadan başında yara oluşmuş. Diğerleri ise tamamen şuramda ağrı var kontrol edin diyenler. Tamamen tiyatro. Erzurum'da sözde milliyetçiler diyor. Erzurumlulara provokatörler diyor. Birçok sözler ifade ediyor. Tamamen insanları tahrik ve sınıflandırma anlayışı var. Allah bu adamdan Türkiye'yi kurtarsın. Hele zaten akşamdan sonra ağzının ayarı kaçıyor. Ne ağzının ayarı var ne de başka bir şey. Yüksek Seçim Kurulu bunun hakkında suç duyurusunda bulunacaktır tabii. YSK sen burada bunu yapamazsın demesine rağmen yapıyor. Burada da anlıyor ki ret yiyecek burada sadece ben diyor ki esnaf ziyareti yapacağım. Esnaf ziyareti yapabilirsin bunun için izin almana gerek yok.

"O ŞEHİRDEKİ HERKESİN MİLLİYETÇİ DAMARI EN ÜST NOKTADADIR"

Orada her şey açık olunca her şey spontane gelişiyor. Kendisi açık olmasını istiyor zaten. Yarım saat öncesine kadar bin kişili gruplar sokakta dolaşıyorlar. Bunlar Erzurum'un milliyetçi vatandaşları. Germişler insanları zaten. Sükunete çağırıyor yetkili arkadaşlar. O şehirdeki herkesin milliyetçi damarı en üst noktadadır. Dadaş onlar. Bir şehit cenazesine 15 binler, 20 binler gider. Bu şehirlerde kendi değerleri üzerinden bir provokatiflik yapmaya kalkarsanız Allah korusun. Arkadaşlar bence çok başarılı bir şekilde yönetmişler. Bir kişinin kafasının kanaması dışında başka bir olay yok.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi