Bakan Yıldız: Türkiye Elektrikte Bölgesel Tarifeye Hazır Değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik fiyatlarında ulusal tarifenin devam etmesini istediklerini belirterek, Türkiye'nin bölgesel tarifeye hazır olmadığını bildirdi.'Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair...

Bakan Yıldız: Türkiye Elektrikte Bölgesel Tarifeye Hazır Değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik fiyatlarında ulusal tarifenin devam etmesini istediklerini belirterek, Türkiye'nin bölgesel tarifeye hazır olmadığını bildirdi. 'Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' ile Ak Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın 'Elektrik Piyasası Kanunu ile Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplanan Tbmm Plan Bütçe Komisyonu'nda konuşan Bakan Yıldız, geçen yıla ait elektrik üretim ve tüketim rakamlarını açıkladı.

BÖLGESEL FİYAT HENÜZ ERKEN

2012 yılında kurulu gücün 57 bin megavatt civarına çıktığını belirten Yıldız, elektrik tüketiminin de 242 milyar kilowatt saat civarına çıktığını kaydetti. Bakan Yıldız, en fazla elektrik tüketiminin 800 milyon kilowatt saat ile 27 Temmuz 2012 tarihinde gerçekleştiğini açıkladı. Türkiye'de meskenler ve sanayide ayrı olmak kaydıyla tek bir tarife uygulandığını hatırlatan Bakan Yıldız, "Bunun yürürlük tarihinin uzatılmasından yanayız. Çünkü o zamana kadar kayıp kaçakla ilgili istediğimiz performansı yakalamış olacağız. Yoksa bölgesel tarife ile her bölgenin kendi içerisinde kayıp kaçaklarını değerlendirdiğini ve bunun bölgeler arası fiyat farkı oluşturacağını kabul etmemiz lazım. Buna da Türkiye hazır değil." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz