Bakanlıktan depremzede öğrencilere özel yarıyıl etkinliği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yarıyıl tatiline giren depremzede öğrencilere özel etkinlikler düzenledi.

Bakanlıktan depremzede öğrencilere özel yarıyıl etkinliği

Bakanlığa bağlı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinde, depremzede çocuklara motivasyon amaçlı atölye çalışmaları ve interaktif sahne gösterileri bir araya gelmeyi hedefliyor. 


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, 6 Şubat’ta meydana gelen ve ‘Asrın felaketi’ olarak tarihe geçen Kahramanmaraş depremlerinin ardından, bölgedeki çocuklara afetin etkilerini unutturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık bu çerçevede, depremden etkilenen çocukların yüzünü bir nebze olsun güldürebilmek ve motivasyon desteği sağlayabilmek için atölye çalışmaları ile interaktif sahne gösterilerinin yer alacağı yarıyıl tatili etkinlikleri düzenliyor.


ZEKA OYUNLARI ÖN PLANDA OLACAK 


20 Ocak’ta başlayacak ve 27 Ocak’a kadar devam edecek olan yarıyıl tatili etkinliklerinde; çocuk konserleri, yüz boyama aktiviteleri, Karagöz-Hacivat gösterileri, ahşap zeka ve beceri oyunları, hava şartlarına göre şişme oyun parkuru, tahta bacak ve dev koala maskot gibi oyunlar ile eğlenecek. Oyunların yanı sıra pamuk şeker ve patlamış mısır stantlarının da yer alacağı etkinliklerde ayrıca, çocukları çevre konusunda bilgilendirmek ve geri dönüşümün önemini eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla, atölye çalışmaları ve interaktif sahne gösterileri de düzenlenecek.


20-27 OCAK'TA ÖĞRENCİLERLE BULUŞULACAK


20 Ocak Cumartesi günü Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde başlayacak olan etkinlikler, 21 Ocak Pazar günü Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde, 22 Ocak Pazartesi günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi ile 23 Ocak Salı günü Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu Havaalanı Konteyner Kent’te, 24 Ocak Çarşamba günü Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, 25 Ocak Perşembe günü Hatay Kırıkhan’da, 26 Ocak Cuma günü Osmaniye Merkez’de ve 27 Ocak Cumartesi günü ise Adana’nın Çukurova ilçesinde konteyner kentlerde devam edecek. 

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz